Google Translate

Търсене в този блог

Чаят от целина: Ефективно елиминира излишната вода и мазнините

Чаят от Целина: Мощно Средство за Елиминиране на Излишната Вода и Мазнините

Целината помага за изгарянето на мазнини и премахва водата от тъканите.

Освен това има хипогликемичен ефект, помага за намаляване на чувството за неконтролиран глад, лакомствата са реминерализиращи и ободряващи.

Чаят от целина има диуретични и детоксикиращи свойства, като е чудесен помощник за загуба на излишни килограми.

Балансира нивото на течности в тялото, подобрява бъбречната функция, което води до намаляване на възпаленията, причинени от задържане на вода.

Чай от целина

Чаят от целина е ефективен при отслабване, тъй като изцежда остатъците от изгаряния в тялото.

Съставки

3 стръка целина

1 литър вода

1/2 ч. л. смлян джинджифил – 2,5 г (по желание)

сока на 1 лимон

Начин на приготвяне

Сложете съд с вода на котлона. През това време измийте добре стръковете целина. 

Когато водата заври, добавете кубчетата целина. Намалете котлона и оставете всичко да поври още 5 минути.

По желание поръсете джинджифила във водата минута-две преди да свалите съда от котлона. 

Накрая свалете сместа от котлона и я оставете да престои 10 минути. След това добавете лимоновия сок.

Метод на приложение

Пийте 1 чаша чай от целина преди закуска. Останалото количество от чая се консумира през целия ден, преди всяко основно хранене или между храненията.

Лечението с чай от целина продължава 15 последователни дни, след което се прави почивка от още 15 дни.

Този чай също така помага при ревматизъм пийте от него до 4 чаши на ден в период 4-6 седмици.

Ползите от чая от целина

Ефектът от режима за отслабване значително се засилва, ако към него се добави чай от целина, чиито свойства не са за пренебрегване:

• подпомага регулирането на метаболитните процеси в организма, които до голяма степен зависят от способността на тялото да елиминира излишните мазнини;

• има диуретичен ефект, като спомага за отстраняване на излишната вода от тъканите и за по-ефективно „изгаряне“ на мазнините;

• има антибактериални и антивирусни свойства, които се борят с различни стомашно-чревни инфекции, подобрявайки здравето на храносмилателната система;

• балансира нивото на течности в организма, подобрявайки бъбречните функции, което благоприятства намаляването на възпаленията, причинени от задържане на вода.

Всички тези ефекти се постигат, включително чрез възприемане на здравословен начин на живот и достатъчно упражнения.

Помага при остеопороза, болки в гърба, артрит и артроза

Един килограм целина се измива добре и се смила в месомелачка. 

След това смелете два добре измити лимона с кората и разбъркайте. 

Съхранявайте в чист буркан на сухо и тъмно място в продължение на седем дни. 

На седмия ден прецедете и добавете 300 грама мед. 

Сместа се съхранява в хладилник и се консумира три пъти на ден в продължение на половин час преди всяко хранене по една супена лъжица. 

Когато използвате две дози болката изчезва.

Цистит и бъбречна инфекция (пиелонефрит)

Пасирайте целината, за да получите каша, след това налейте 200 мл вода и добавете мед, ако желаете. 

Разбъркайте и пийте по две супени лъжици, три пъти на ден, половин час преди всяко хранене.

Лекува всякакви кожни заболявания и гнойни рани

Залейте половин чаша листа от целина с ябълков оцет, след това добавете малко сол. 

Сложете сместа върху памучен плат или марля, след това я поставете на възпаленото място, за да действа поне половин час.

Помага при алергии

Залейте две чаени лъжички ситно нарязан корен от целина с 200 мл студена вода. 

Оставете за два часа. Пийте една трета от течността три пъти на ден, 15-20 минути преди хранене.

Лекува гастрит

Поставете четиринадесет грама корен от целина във вряла вода, покрийте и оставете за осем часа. Пийте две чаени лъжички, три пъти на ден, 15 минути преди хранене.

Лекува безпокойство и безсъние
Измийте добре целината под течаща студена вода. Прекарайте листата през сокоизстисквачката и пийте веднага. След 15 минути антиоксидантите губят силата си.

Можете да пасирате листата в блендер, като добавите половин чаша вода (около 150 мл). Когато получите хомогенна смес, сокът трябва да се изпие веднага.

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации