Google Translate

Търсене в този блог

Сварете 3 дафинови листа с обикновена ябълка: Спасение при респираторните заболявания, стрес и куп други болести

Ябълка и дафинов лист.

Две съставки, които се използват често в кухнята и мнозина дори не подозират каква лечебна сила имат заедно. 

Дафиновите листа се използват предимно за подправка на различни сосове и супи.

Но може много повече.

В комбинация с ябълка, според Алексис Техеда , подобрява зрението, намалява възпалението и облекчава болката. 

Редовната консумация на тази напитка облекчава възпалението на ставите.

Освен това регулира кръвообращението.

Помага при мигрена.

Укрепва имунната система.

Помага в борбата с респираторните заболявания.

Ябълката съдържа антиоксиданти с противовъзпалителен ефект.

А този чай е богат и на витамин С, поради което е отличен и при грип и настинки. 

Благодарение на разтворимите пектинови влакна в кората, той много ефективно намалява лошия холестерол.

Затова ябълката не трябва да се бели.

С консумацията на тази напитка ще укрепите и сърцето си.

Дафиновият лист помага в борбата със сърдечните заболявания, намалява стреса и кръвното налягане.

Проучване, проведено от Университета по медицински науки  в Иран, установи, че дафиновите листа помагат за намаляване на телесните мазнини и за лечение на камъни в бъбреците. 

Тази напитка е подходяща и за диабетици и като профилактика срещу диабет, тъй като регулира нивото на захарта в кръвта.

Друго предимство на тази напитка е, че забавя стареенето на клетките. 

Много е полезен при астма, възпалени бронхи, а също така подобрява  мозъчната функция. 

Приготвяне на напитката

Винаги използвайте изсушен дафинов лист, тъй като пресните листа могат да бъдат токсични.

Имаме нужда от:

3 дафинови листа

1 ябълка

1 литър вода

по желание: канела и мед

Приготвяне:

Първо измийте добре ябълката.

След това я разрязваме на 4 части и отстраняваме сърцевината.

Нарежете я на по-малки парченца.

Изсипете водата в тенджерата и я оставете да заври.

След това добавете дафинов лист, канела и гответе 5 минути.

Накрая добавете ябълката, свалете от котлона и оставете захлупени за 10 минути.

Готовата напитка прецедете през цедка, добавете мед и пийте по една чаша сутрин на гладно или вечер преди лягане.

Но никога повече от 2 седмици, след което трябва да си направите почивка.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации