Google Translate

Търсене в този блог

Печен лук: Естествената алтернатива на лекарства при куп болести

Печен лук: Невероятните ефекти върху вашето здраве

Всички знаем, че лукът има антибактериално действие. 

Освен това сокът му в комбинация с мед помага при възпаление на бронхите и белите дробове и облекчава кашлицата.

Открийте зашеметяващите ползи от печения лук за вашето здраве

Например люспите от лук помагат при болки в ушите и дори могат да понижат телесната температура.

Малцина обаче знаят, че лукът е полезен не само пресен, но и печен.

В същото време лукът не губи страхотните си полезни свойства, дори когато е термично обработен.

Печен лук

Печен лук ще ви помогне да се справите с язви и лошо зарастващи рани!

Лукът трябва да се изпече с кората и да се наложи върху болното място.

Печен лук също ще помогне при лечението за облекчаване на различни болки.

Печен лук: Какво се случва с вашето тяло при консумацията му

Просто нанесете топъл компрес от лук върху проблемните зони за 20 минути.

Благодарение на печен лук можете дори да лекувате хемороиди!

Люспите от лук имат дезинфекционен ефект и допринасят за регенерацията на кожните тъкани.

Печен лук често се препоръчва като гарнитура на хора, които имат проблеми с кръвосъсирването.

Неочаквани резултати: Как печеният лук може да промени вашето здраве

Лукът се препоръчва да се консумира и след инфаркт или инсулт.

Печеният лук ще помогне и на пациенти, страдащи от диабет, като се препоръчва да го консумират на празен стомах.

Ефектът се забелязва вече след седмица, благодарение на състава на този зеленчук: сяра и желязо, които спомагат за нормализиране на нивата на кръвната захар и поддържат правилната функция на панкреаса и черния дроб.

Тайните на печения лук: Какво трябва да знаете за неговите удивителни ефекти

Яденето на печен лук също може да допринесе за подобряване на състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза.

Лукът помага за почистване на кръвоносните съдове, като премахва високото кръвно налягане.

Друго предимство на печенето на лук е, че по време на самото печене от него изчезват етеричните масла, които причиняват типичната миризма на лук.

Изберете среден лук за печене - той съдържа най-голямо количество микроелементи.

Печен чесън

Чесън - мощен природен антибиотик. Малко хора знаят, че чесънът действа в организма дори 24 часа след консумация.

Според здравен портал search-2.blogspot.com, той елиминира бактериите и помага на тялото да се отърве от токсините. 

Печен чесън: Откриване на лечебните му свойства и кулинарни възможности

Допринася за по-доброто функциониране на вътрешните органи и дори помага при лечението на някои заболявания.

Как да ядем чесън

Чесънът е добре да се консумира по всички възможни начини.

Днес ще ви покажем положителните свойства на чесъна, изпечен с кората.

Приготвеният по този начин чесън има остра миризма и вкус, но запазва лечебните си свойства.

Лечебните свойства на печения чесън: Освен ароматен, той е и здравословен

Ако придобиете навика да приготвяте чесън по този начин на всеки 2-3 дни, ще бъдете приятно изненадани от въздействието, което ще има върху вашето здраве!

Това е така, защото чесънът  значително понижава нивото на холестерола в кръвта, почиства артериите и ви помага да се отървете от проблеми с налягането.

Печен чесън: Изненадващи лечебни свойства за здравословно тяло и ума

Доказано е също, че така приготвеният чесън  помага при проблеми със стомаха и наднорменото тегло, но е полезен и при диабет.

Печеният чесън в кората има висока хранителна стойност, решава проблема с постоянната умора и отслабената имунна система.

Печен чесън: Мощният лечебен съюзник във вашата кухня

Така приготвената храна помага и при диети, насочени към отслабване.

За ускоряване на метаболизма е достатъчно да изяждате по 6 скилидки чесън на всеки два дни.

Ефекти върху здравето от печения чесън:

Тялото е в състояние да го смила много по-бързо и вече в рамките на 1 час след консумация, тялото абсорбира хранителните вещества.

Термичната обработка го усвоява много приятно, без парливия вкус на паренето в стомаха – въпреки това запазва силата и хранителните си вещества.

Унищожава свободните радикали и увредените клетки.

Профилактика на грип и възпаления.

Има антибактериално действие - унищожава болестните микроби и бактерии.

Печеният чесън подпомага метаболизма и елиминира излишните течности и мазнини в тялото.

Почиства тялото отвътре.

Подсилва имунитета.

Увеличава плътността и здравината на костите.

Понижава кръвното налягане и нивата на холестерола.

Удължава живота на клетките.

Предотвратява умората и изтощението.

Укрепва здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Предотвратява усвояването на тежки метали в организма

Подобрява физическото представяне

Как да го приготвите?

Процедурата е много проста. Ще ви трябват само няколко цели средно големи глави чесън, зехтин и фолио.

Отрежете върха на всяка глава, така че отделните шушулки да се виждат отгоре.

След това всяка от тях се натрива със зехтин и се завива в алуминиево фолио.

Готовите глави чесън се нареждат една до друга в тава и се пекат във фурна при температура около 220 °C.

Оставете ги във фурната за поне 30 до 40 минути.

Последните 10 минути можете да оставите чесъна да се пече без кората. 

Когато са готови трябва да имат златисто кафяв цвят и почти течна консистенция.

Печеният чесън е много подходящ и за хора, които не харесват лютивия вкус на този зеленчук.

В сурово състояние чесънът дори може да бъде болезнен за стомаха.

Ако обаче го изпечете, ще се възползвате от чудесните му свойства и също ще му се насладите.

Печен чесън ще ви изненада с мекия и приятен вкус.

Не е остър, по-скоро сладък с леко орехов вкус.  

Можете да му се насладите самостоятелно, но не се колебайте да го добавите към разядки или да го намажете на багета.

Въпреки това, когато консумирате чесън, не забравяйте да пиете течности!

Фейсбук група за взаимопомощ - ПОМАГАМЕ на всички със изпитани народни рецепти тук - Народна Медицина - Здраве и Лечение с Билки в България

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации