Оризовият домашно приготвен квас влияе добре на цялото тяло. Особено полезен е при остеохондроза.
Днес от нашия здравен портал ще предложим изпитана рецепта за домашен квас в помощ на болните и възрастни хора.
Редовната консумация на домашен квас, обаче, ще помогне да се отървете от редица други заболявания като подагра, артрит, ревматизъм.
Колко полезен е домашния оризов квас?
Оризът се използва за лечение на много заболявания.
Помага при проблеми с храносмилателната система – язва и гастрит.
Оризът не съдържа глутен, към който мнозина имат непоносимост.
Оризовият квас премахва солите от ставите, има противовъзпалителен ефект, възстановява подвижността.
Този домашен квас облекчава следните заболявания: артрит, остеоартрит, ревматизъм, остеохондроза, подагра.
Не предприемайте лечение сами и при първите признаци на изброените заболявания се обърнете към лекар за установяване на точната диагноза и целта на лечението.
Консумацията на домашен квас ще бъде добър допълнителен метод в борбата за вашето здраве.
Домашния квас е добра профилактика на тези заболявания.
Колкото по-млад е човек, толкова по-малко се нуждае от хапчета или таблетки. Защо да приемате неясни лекарства?
Има по-добър и полезен вариант - домашен оризов квас.
Приготвянето му е много лесно и може да донесе много ползи.
Освен това домашния квас отлично утолява жаждата през летните жеги.
Необходими съставки:
8 с. л. ориз
1,5 л вода
200 г + 1 с. л. захар
25 г суха мая
1 шепа стафиди
Приготвяне:
Изплакнете пет супени лъжици ориз и варете до готовност.
Прехвърлете в съд, охладете и добавете 200 гр. захар, мая, стафиди.
Разбъркайте, покрийте с прозрачно фолио и оставете на масата.
След час прехвърлете сместа в трилитров буркан.
Загрейте 1 с.л. захар в тиган за няколко минути.
Когато стане светлокафява, добавете останалия суров ориз (3 с.л.).
Пържете до получаването на карамел. Сложете сместа в буркана с ориз.
Кипнете вода, охладете я до 40 градуса. Залейте всичко с топлата вода.
Покрийте с дебел слой дишаща тъкан и оставете да престоява в кухнята.
След пет дни прецедете домашния квас и го разлейте в бутилки.
Съхранявайте готовия домашен квас на хладно място.
Курсът на лечение с лечебния домашен квас не трябва да надвишава 4-5 седмици, и го правете не повече от 2 пъти годишно.
Приемайте оризовия квас стриктно след хранене, 3 пъти на ден не повече от 200 мл. наведнъж.
Препоръчително да се ползва кафяв ориз - съдържа повече, полезни вещества отколкото белия.
Резултатът няма да закъснее.
Трябва да се отбележи, че домашния квас придобива много по-богат и плътен вкус, ако се приготви правилно.
Между другото, домашния квас е полезен не само като лек за ставите, но и като средство за почистване на тялото от соли и киселини.
Възрастните хора добре осъзнават ефекта на този квас, така че няма съмнение относно неговите свойства.
Последвайте Фейсбук групата ни за взаимопомощ - ПОМАГАМЕ на всички със изпитани народни рецепти тук - Народна Медицина - Здраве и Лечение с Билки в БългарияAко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!