Опитайте най-вкусната и лесна рецепта за хляб, която можете да приготвите у дома за по-малко от час.
С помощта на няколко основни съставки и лесни стъпки, ще постигнете мека и апетитна текстура, която ще се хареса на цялото семейство.
Рецепта:
Необходими продукти:
1 чаша топла вода (200 мл)
1 чаша топло мляко (200 мл)
1 супена лъжица захар (20 г)
8 г суха мая
1 яйце (отделете жълтъка от белтъка)
90 мл растително масло
600 г пшенично брашно (500 г + 100 г)
150 г настърган кашкавал
2 лъжици прясно мляко
Сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете топлата вода, топлото мляко, захарта и сухата мая в купа.
Оставете сместа да почине за 5 минути, докато маята се разтвори.
Добавете белтъка, растителното масло и пресятото брашно (500 г).
Разбъркайте добре и добавете още 100 г брашно, докато тестото стане гладко и еластично.
Омесете тестото и го оставете в намаслена купа, покрита, на топло място за 30 минути.
След като тестото втаса, го разделете на две части и го разточете до размера на тавата за печене.
Поставете първото тесто върху пергамент и поръсете с настърган кашкавал.
Покрийте с второто тесто, запечатайте краищата и разточете с точилката
Използвайте решетка от фурната, за да направите прави линии върху тестото.
Оформете на квадрати и ги прехвърлете в тавата.
Смесете жълтъка с прясно мляко и нанесете върху тестото с четка.
Поръсете със сусам.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25-35 минути, докато хлябът стане златист.
Този хляб е идеален за всеки ден и ще ви впечатли със своята мекота и вкус.
Споделете тази рецепта с приятели и семейство!
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!