Google Translate

Търсене в този блог

Правя го всеки ден, откакто научих този метод❗️ Най-вкусната и лесна рецепта, която съм яла!!

Опитайте най-вкусната и лесна рецепта за хляб, която можете да приготвите у дома за по-малко от час. 

С помощта на няколко основни съставки и лесни стъпки, ще постигнете мека и апетитна текстура, която ще се хареса на цялото семейство.

Рецепта:

Необходими продукти:

1 чаша топла вода (200 мл)

1 чаша топло мляко (200 мл)

1 супена лъжица захар (20 г)

8 г суха мая

1 яйце (отделете жълтъка от белтъка)

90 мл растително масло

600 г пшенично брашно (500 г + 100 г)

150 г настърган кашкавал

2 лъжици прясно мляко

Сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Смесете топлата вода, топлото мляко, захарта и сухата мая в купа. 

Оставете сместа да почине за 5 минути, докато маята се разтвори.

Добавете белтъка, растителното масло и пресятото брашно (500 г). 

Разбъркайте добре и добавете още 100 г брашно, докато тестото стане гладко и еластично.

Омесете тестото и го оставете в намаслена купа, покрита, на топло място за 30 минути.

След като тестото втаса, го разделете на две части и го разточете до размера на тавата за печене.

Поставете първото тесто върху пергамент и поръсете с настърган кашкавал. 

Покрийте с второто тесто,  запечатайте краищата и разточете с точилката

Използвайте решетка от фурната, за да направите прави линии върху тестото. 

Оформете на квадрати и ги прехвърлете в тавата.

Смесете жълтъка с прясно мляко и нанесете върху тестото с четка. 

Поръсете със сусам.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25-35 минути, докато хлябът стане златист.

Този хляб е идеален за всеки ден и ще ви впечатли със своята мекота и вкус. 

Споделете тази рецепта с приятели и семейство!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации