Google Translate

Търсене в този блог

Брашно + Вода и зелени подправки!!! По вкусно от всякакви тестени изделия!! Страхотна питка с билки

Ако търсите нова и вкусна рецепта за питки на тиган, сте на правилното място! 

Тези ароматни питки с плънка от зелени подправки и спанак ще ви спечелят от първата хапка. 

Те са лесни за приготвяне и гарантирано ще се превърнат в любимото ви бързо ястие.

Изяждат се, преди дори да са изстинали. Винаги приготвям двойна порция.

Съставки:

За тестото:

350 ml вода

1 ч.л. сол

700 г брашно

За плънката:

370 г спанак

1 връзка копър

1 връзка магданоз

1 връзка зелен лук

0.5 ч.л. сух кориандър

Сол и смлян черен пипер на вкус

1 ч.л. червен пипер

2 глави лук

Растително масло за пържене

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото: в дълбока купа първо разредете солта във вода, след това добавете брашното и омесете тестото. 

Трябва да е меко и да не лепне по ръцете. 

Покрийте купата със стреч фолио или найлонов плик и оставете тестото да "почине" за 20-30 минути.

2. Междувременно пригответе плънката: измийте всички зеленчуци: спанак, копър, магданоз и листата на зелен лук. 

Нарежете ги на ситно и ги сложете в дълбока купа.

3. Обелете лука, нарежете го и го запържете в загрят тиган с малко олио, до готовност. 

Накрая го овкусете със сол на вкус.

4. Изсипете лука в купата със зеленчуци. Добавете и подправките (черен пипер, кориандър, сол и смлян черен пипер на вкус) и разбъркайте всичко.

5. Набрашнете работната повърхност и поставете тестото върху нея. 

Омесете го още малко, след което го разделете на 14 равни части, като ги оформите на топки. 

Поставете ги върху набрашнена тава и ги покрийте с найлонов плик.

6. Вземете по две топки и една по една ги разточете с точилката на тънки кръгли питки.

7. Разделете плънката на 7 равни части. 

Вземете плънката и я разпределете равномерно върху повърхността на питката, като оставите 1 см свободен от ръба. 

Сега поставете втората питка отгоре, като я залепите добре с тази под нея. 

Накрая изрежете излишното тесто с нож за пица, за да не е много дебел ръбът. Така оформете всички питки.

8. Загрейте тиган с малко олио и изпържете питките от двете страни на среден огън, докато се зачервят приятно.

9. Питките са готови! Насладете им се с голямо удоволствие! Много са вкусни!

Пожелаваме ви добър апетит с любимите хора!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото  🍲🎉 

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации