Google Translate

Търсене в този блог

Пилешки гърди, запечени в кремообразен горчичен сос: По-добри са от пържен шницел (РЕЦЕПТА)!

Търсите вкусна и лесна за приготвяне рецепта, която ще зарадва всички вкъщи? 

Представяме ви фантастично вкусни пилешки късчета на фурна, които ще се харесат на всеки! 

Тази рецепта съчетава сочни пилешки късчета с апетитна хрупкава коричка, приготвени до съвършенство във фурната. 

Независимо дали сте начинаещ в кухнята или опитен готвач, нашите лесни стъпка по стъпка инструкции ще ви помогнат да създадете ястие, което ще спечели сърцата на вашето семейство и приятели. 

Не се колебайте да опитате тази рецепта и се насладете на резултата – пилешки късчета, които са вкусни, здравословни и просто неустоими!

Имаме нужда от:

1 пилешки гърди

1 глава лук

3 яйца

200 мл заквасена сметана

2 супени лъжици горчица

1/2 ч. л. сол

1/3 ч. л. смлян черен пипер

1-2 картофа

1 домат

По избор:

Билки на вкус

босилек

риган

Смес от италиански билки

Приготвяне:

Приготвяме форма за печене, която намазваме с малко мазнина.

Почистете и нарежете лука на ситно.

Сложете нарязан лук на дъното на съд за печене.

Измийте пилешките гърди, подсушете и нарежете на малки късчета.

Наредете нарязаните на парченца пилешки гърди върху лука в купата.

Сол и черен пипер.

Можем да добавим любими билки на вкус.

Счупете яйцата в отделна купа.

Добавете заквасената сметана и разбийте всичко заедно с вилица.

Добавете горчицата и разбъркайте всичко добре.

Подправете и залейте месото.

Поставете резените картофи отгоре.

Продължаваме с резените домат.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C.

Пече се около 40-50 минути.

Готово.

Желаем ви добър апетит! 

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации