Google Translate

Търсене в този блог

Сочно свинско с бира: Като го извадих от фурната, беше толкова крехко!

Търсите бърза и вкусна рецепта, която ще впечатли всички на трапезата? 

Свинско с бира е идеалното ястие за вас! 

Това апетитно съчетание на крехко свинско месо и ароматна бира не само се приготвя лесно и бързо, но и буквално се топи в устата. 

Независимо дали планирате семейна вечеря или събиране с приятели, тази рецепта ще ви спечели много комплименти. 

Следвайте нашите стъпка по стъпка инструкции и открийте тайната на перфектното свинско с бира, което ще стане любимото ви ястие за всякакви поводи.

Като гарнитура към това вкусно ястие ви препоръчваме да изберете печени картофи.

Страхотен обяд от свинско с бира и чесън.

Истински деликатес е и става бързо!

Ако все още не знаете какво да приготвите за обяд, това месо определено ще ви помогне.

Но също така подхожда с картофено пюре, ориз или бърза паста.

Имаме нужда от:

4 резена свински бут

сол

черен пипер

4 скилидки чесън

1 глава лук

2 супени лъжици едрозърнеста горчица

2 супени лъжици олио

1 чаена лъжичка сладък червен пипер

150-200 мл бира

мазнина (олио) за намазване

обикновено брашно за покритие (по желание)

гарнитура:

По избор:

Картофи

Ориз

паста

Картофено пюре

Приготвяне:

Първо, нека приготвим марината:

Разбийте горчица, олиото и червения пипер на компактна маса с телена бъркалка.

Начукайте филиите месо.

Посолете ги и ги поръсете с черен пипер. 

С получената марината намажете резените месо, може да оставите да престои, но не е задължително.

Счукайте и нарежете чесъна.

Нарежете и лука.

Загрейте мазнина в тиган и запържете в нея за кратко лука и чесъна.

Поръсете месните филийки с брашно от двете страни.

Сложете ги в тигана (махнете чесъна, и лука за да не загорят).

Запечатайте месото от двете страни.

След това, залейте месото с бира, добавете чесъна и лука и поставете тавата за печене във фурната.

Пече се до готовност.

Печете на по-малко от 200 ° C, докато месото омекне.

От време на време проверяваме дали течността се е изпарила, и доливаме с бира, вода или бульон. 

Брашното, използвано за покриване на месото, сгъстява соса.

Към месото пасват картофи или паста.

Забележка:

Ако желаете може да направите месото набързо в тиган, без да печете.

Задушете под капак и долейте бира или бульон, колкото е необходимо.

Ако не оваляте месото с брашно, сосът ще е бистър и по-рядък, ако го оваляте с брашно, ще сгъсти соса.

Желаем ви добър апетит!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации