Търсите бърза и вкусна рецепта, която ще впечатли всички на трапезата?
Свинско с бира е идеалното ястие за вас!
Това апетитно съчетание на крехко свинско месо и ароматна бира не само се приготвя лесно и бързо, но и буквално се топи в устата.
Независимо дали планирате семейна вечеря или събиране с приятели, тази рецепта ще ви спечели много комплименти.
Следвайте нашите стъпка по стъпка инструкции и открийте тайната на перфектното свинско с бира, което ще стане любимото ви ястие за всякакви поводи.
Като гарнитура към това вкусно ястие ви препоръчваме да изберете печени картофи.
Страхотен обяд от свинско с бира и чесън.
Истински деликатес е и става бързо!
Ако все още не знаете какво да приготвите за обяд, това месо определено ще ви помогне.
Но също така подхожда с картофено пюре, ориз или бърза паста.
Имаме нужда от:
4 резена свински бут
сол
черен пипер
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 супени лъжици едрозърнеста горчица
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
150-200 мл бира
мазнина (олио) за намазване
обикновено брашно за покритие (по желание)
гарнитура:
По избор:
Картофи
Ориз
паста
Картофено пюре
Приготвяне:
Първо, нека приготвим марината:
Разбийте горчица, олиото и червения пипер на компактна маса с телена бъркалка.
Начукайте филиите месо.
Посолете ги и ги поръсете с черен пипер.
С получената марината намажете резените месо, може да оставите да престои, но не е задължително.
Счукайте и нарежете чесъна.
Нарежете и лука.
Загрейте мазнина в тиган и запържете в нея за кратко лука и чесъна.
Поръсете месните филийки с брашно от двете страни.
Сложете ги в тигана (махнете чесъна, и лука за да не загорят).
Запечатайте месото от двете страни.
След това, залейте месото с бира, добавете чесъна и лука и поставете тавата за печене във фурната.
Пече се до готовност.
Печете на по-малко от 200 ° C, докато месото омекне.
От време на време проверяваме дали течността се е изпарила, и доливаме с бира, вода или бульон.
Брашното, използвано за покриване на месото, сгъстява соса.
Към месото пасват картофи или паста.
Забележка:
Ако желаете може да направите месото набързо в тиган, без да печете.
Задушете под капак и долейте бира или бульон, колкото е необходимо.
Ако не оваляте месото с брашно, сосът ще е бистър и по-рядък, ако го оваляте с брашно, ще сгъсти соса.
Желаем ви добър апетит!
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!