Домашна майонеза без капка олио:
Опитате ли я веднъж, никога повече няма да купувате тежка майонеза от магазина!
Днес от портала search-2.blogspot.com ще ви покажем как да си направите домашна майонеза у дома.
Полезен съвет за всеки, който обича майонеза, но би искал да се поглези с по-лека алтернатива.
Страхотна е в салати, дори и само върху хляб. Опитайте я. Идеално е, ако разполагате с домашни яйца за приготвяне!
Домашна изпитана рецепта
Имаме нужда от:
1 жълтък
1 яйчен белтък
1 чаена лъжичка горчица
Сол и черен пипер на вкус
4-5 лъжици сметана за разбиване 33%
Приготвяне:
Разбийте жълтъка заедно с белтъка и горчицата с ръчен миксер на най-висока скорост.
Когато яйцето е разбито, намалете скоростта и с лъжици добавете сметаната.
Накрая сместа се овкусява със сол и черен пипер и се разбива до получаване на кремообразна маса - с консистенция на класическа майонеза.
Добавя се сол и черен пипер и се разбърква до получаване на гъста кремообразна смес.
Съхраняваме на хладно, в стъклен буркан, който се затваря.