Google Translate

Търсене в този блог

Опитните древни мъдреци са оставили тези 7 упражнения които облекчават нервното напрежение

Разочароващата статистика за заболявания и лошо здраве при жените е свързана с остра липса на физическа активност през деня и лош сън през нощта.

В неврологията дори има такова нещо като проприоцептивен глад - това е, когато дадена част от опорно-двигателния апарат е хронично неактивна и вътрешните органи в тази зона не получават необходимото стимулиране и хранене. 

В днешно време много жени водят заседнал начин на живот, което особено се отразява на състоянието на тазовите органи и гърба.

А ако добавим стрес, нервно напрежение или седене до 2 часа през нощта, гледайки любимия си сериал или новинарска емисия, определено не ставаме по-здрави, по-щастливи и по-красиви. 

КАК ДА ОБЛЕКЧИТЕ НЕРВНОТО НАПРЕЖЕНИЕ

Има много начини да върнете здравето си към нормалното и в същото време да се отървете от безсънието. 

И сега ще знаете най-добрите от тях! Това е набор от упражнения, разработен някога от йоги специално за жени, и наистина прави чудеса за тялото и живота като цяло.

От портала search-2.blogspot.com представяме за вас 7 наистина златни упражнения, които ще ви помогнат да облекчите нервното напрежение, да преживеете депресията и най-накрая да започнете да спите достатъчно. Този комплекс също така помога да отслабнете!

Легнала поза пеперуда

Легнете по гръб. Съберете краката си, дръпнете ги към слабините, разтворете коленете си и ги спуснете на пода. 

В тази позиция се получава мощна релаксация, въпреки че позата изглежда проста и неусложнена.

Не трябва да се опитвате да усложнявате упражнението, като увеличавате напрежението на вътрешната част на бедрата - в момента приоритет не е разтягането, а релаксацията. Затворете очи и задръжте позата за 5 минути.

Поза жаба

В допълнение към факта, че това упражнение перфектно укрепва и развива мускулите на гърба, помага за намаляване на наднорменото тегло, то също е добър помощник за тези, които са склонни към разширени вени.

Легнете по корем, изпънете ръцете си назад. Поемете дълбоко въздух и докато издишвате, свийте коленете си, опитвайки се да докоснете таза с петите си. 

Хванете ходилото на десния крак с дясната си ръка и стъпалото на левия крак с лявата си ръка. Задръжте тази позиция за около две вдишвания. 

Докато вдишвате, бавно повдигнете тялото нагоре, докато разтягате гърба нагоре и напред. 

Обърнете дланите си напред с пръсти (към главата) и натиснете леко краката си с ръце, като по този начин ги притиснете към пода. Издърпайте горната част на главата си нагоре.

Отворете гърдите си, като разтворите раменете си настрани и ги издърпайте назад. Задръжте тази позиция за около 30 секунди. Опитайте се да дишате с корема, а не с гърдите.

Поза „Иглено ухо“

Тази асана не само отпуска стегнатите подколенни сухожилия, вътрешната част на бедрата, долната част на гърба, но също така успокоява ума!

Обърнете се по гръб, огънете коленете си и ги придърпайте към гърдите си. Поставете десния си глезен върху лявото бедро, създавайки четириъгълна форма с краката си. 

Стегнете крака си, за да стабилизирате и защитите коляното си. Протегнете дясната си ръка в пространството между краката си и хванете лявата си ръка, като я хванете в лявото подколенно сухожилие. 

Вдишайте и докато издишвате, дръпнете лявото бедро към тялото. Направете 10 вдишвания и сменете страните.

Котешка поза

Това е едно от най-добрите упражнения за гърба - и тук е основният източник на напрежение!

Застанете на четири крайника. Дланите да са под раменете, ръцете изправени.

Вдишвайки, огънете гърба си надолу и отметнете главата си назад. Издишвайки, наклонете главата си към гърдите си и извийте гърба си нагоре. 

Ръцете винаги трябва да са във вертикално положение и да са опрени на пода. Направете 10 вдишвания.

Крака на стената

Това упражнение облекчава умората и подуването на краката, разтоварва лумбалната област и най-важното - рестартира нервната система. 

И също така, ако сега имате труден период в живота, опитайте се да лежите в това упражнение от 3 до 15 минути всяка вечер в продължение на една седмица и ще видите, че депресията ще бъде премахната.

Легнете по гръб. Докосвайки стената с дупе, изпънете краката си нагоре.

Отпуснете стъпалата си, можете леко да ги раздалечите, петите да се допрат на стената, дръжте краката събрани или разтворени на ширината на бедрата. 

Натиснете долната част на гърба си към пода, поставете ръцете си отстрани на тялото с длани нагоре и отпуснете раменете и врата.

Поза за усукване в легнало положение

Легнете по гръб и дръпнете коленете си към гърдите. 

Протегнете лявата си ръка настрани и завъртете главата си, за да погледнете лявата си длан. 

Спуснете коляното си надясно и оставете дясната си ръка да лежи върху лявото коляно. 

Направете няколко вдишвания и след това повторете упражнението от другата страна.

Детска поза

Това упражнение дава на мозъка мощен сигнал, че е време да се отпуснете и да загърбите всички проблеми.

Спуснете таза до коленете. Разтворете коленете си на ширината на таза, свързвайки големите пръсти заедно. 


Наведете се напред и спуснете главата си към пода. 

Пуснете ръцете си отстрани и се отпуснете напълно. Останете в тази поза 1-2 минути.

Съвет:

Не бъдете мързеливи да правите тези упражнения всяка вечер преди лягане и ще видите как ще се промени качеството на живота ви. 

Красота, младост, хармония, гъвкавост, без болки в гърба и, разбира се, здрав и здрав сън - това са бонусите, които ще получите след една седмица изпълнение на тези упражнения. 

Опитайте се да почувствате контрол над тялото си и никога повече няма да искате да го загубите!

Споделете полезен комплекс със семейството и приятелите си, защото винаги е хубаво, когато сте заобиколени от здрави и щастливи хора.

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации