Google Translate

Търсене в този блог

Кислородната вода унищожител на плаката и зъбен камък

 

Всеки от нас мечтае за снежнобяла усмивка, но, за съжаление, не всеки има бели зъби по природа. 

Кислородната вода я има в почти всяка домашна аптечка, тя е в състояние да премахне зъбен камък, гъбички, халитоза и дори болки в гърлото.

А ако кислородната вода се допълни със сода за хляб, тогава ще получим уникална смес, която ще помогне да се отървете от:

сивеещи зъби

пожълтели зъби

плака върху зъбите

лош дъх

зъбен камък

Изплакването на устата с кислородна вода може да помогне за облекчаване на болката и възпалението на зъбите. Освен че убива бактериите, водородният пероксид може да намали плаката и да лекува кървене на венците.

За да използвате кислородна вода срещу болка в зъба, първо се уверете, че сте го разредили правилно. За целта смесете 3 % водороден пероксид с равни части вода и го използвайте като вода за уста. Не го поглъщайте!

Може да използвате и водороден прекис за дезинфекция на четката си за зъби – достатъчно е да я потапяте в разтвора на водороден прекис.

Избелване на зъби

Водородният прекис може драстично да избели усмивката само за няколко секунди. Може да се комбинира със сода за хляб, за да си приготвите домашна избелваща паста за зъби.

Ето основните методи за използване на кислородна вода за избелване на зъбите:

1. Добавете няколко капки кислородна вода към пастата за зъби и след това измийте зъбите си, както обикновено. След процедурата изплакнете добре устата си с вода.

Смесете няколко капки кислородна вода със сода за хляб, докато се образува паста, с която в продължение на няколко минути мийте зъбите си. Изплакнете обилно.

3. Добавете малко кислородна вода към чаша вода и изплакнете устата си с тази смес.

Не забравяйте, че водородният пероксид е относително агресивен окислител и продължителният контакт със зъбите може да повреди емайла и венците. Поради това не се препоръчва използването на водороден пероксид повече от 1 път седмично.

Преди да използвате каквито и да е алтернативни рецепти, се препоръчва да се консултирате с лекар - специалист!

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации