Google Translate

Търсене в този блог

Домашна паста заздравява венците, лекува кариеси, и избелва зъбите



Всички знаем, че, няма по-привлекателно нещо в човек от хубавата му усмивка. По тази причина ви представяме тази ефикасна рецепта, чрез която ще придобиете най-красивата усмивка на света. Една от основните и съставки е нещо която всяка домакиня има в кухнята си. Тази съставка се е използва от хиляди години, и до ден днешен помага на хората при много проблеми и болести.

Всички в днешно време знаем, че  устната хигиена и здраве са много важни. В забързания и стресиращ живот, не се грижим толкова добре за устната си хигиена. Това е още един сигнал, че трябва да си мием редовно зъбите. Много е важно и с какво ги мием.

Знаете, че на пазара има огромно разнообразие пасти за зъби. Дали са толкова безопасни? Може да разгледате съставките им, които са признати за особено вредни за здравето, това са:

  триклозан, флуорид, натриев лаурил сулфат, chlorhexedine

Днес ще ви представим тази много добра рецепта за приготвянето на паста в домашни условия. Когато редовно си миете зъбите с нея  ще избелите зъбите си до неузнаваемост, същевременно  ще прекратите появата на всички проблеми в устната си кухина.


Лечебно домашна паста за зъби

Съставки за домашна паста:

Сода - 2 супени лъжици
Кора от нийм на прах (в био магазините) 1 супена лъжица
Кокосово масло - 3 супени лъжици
Етерично масло от мента 15 капки


Как да приготвим:

Смесваме всички съставки докато се получи гладка хомогенна смес. Сместа се съхранява в хладилник в подходящ съд.

Мийте си зъбите сутрин и вечер, и съвсем скоро ще останете очаровани от действието на пастата.

Популярни публикации