Google Translate

Търсене в този блог

Златни правила при уморени крака


Златни правила при уморени крака

Синдромът уморени крака е често срещан в наши дни. Забързаното ежедневие е прекалено изтощително за краката, а това се усеща най-вече нощес.

При уморени крака

Вечерно време краката изглеждат подути и почервенели. Обикновено това състояние се наблюдава при жени на средна възраст.

Най-честите причини за появата му са стресът, умората, прекаляване с алкохолни питиета и кофеин, дефицит на фолиева киселина, желязо или витамин от група Е.

Симптоми при наличие на уморени крака

На първо време се усещат сърбеж, който е придружен с болка или с изтръпване на краката. Появяват се мускулни спазми.

Краката се усещат напрегнати и натежали, все едно са отекли. Най-доброто решение при уморени крака е раздвижването.

При положение, че нямате сили, за да се справите ефикасно с него, опитайте с определена козметика. Благодарение на медицински или козметични продукти, проблемът би могъл да се отстрани не след дълго.

Грижа за уморени крака

Определени промени в начина на живот са в състояние да ви разделят с усещането за умора в краката. Нужна ви е подходяща диета. По-скоро говорим за хранителен режим или план, по който трябва да се храните.

Взимайте всичко необходимо от кухнята и синдромът няма да преминава толкова мъчително за вас. Определено ще усетите подобрение, ако заложите най-вече на храни, които притежават завидно количество желязо в състава си.

Специалисти препоръчват да се наблегне на продукти с желязо, витамин Е, магнезий и не на последно място храни с фолиева киселина. Ориентирайте се към по-чест прием на банани, зеленолистни зеленчуци и риба.

Освен с храна състоянието на краката ще се подобри и с необходимата доза почивки. Честите почивки са силно препоръчителни за по-бързото избавление от неприятното състояние.

Когато имате възможност, прекарвайте време в леглото или в седнало положение. Почивката, която се съчетава със здрав сън, са едни от сигурните начини за подобряване на неприятните усещания.

Рецепта при уморени крака

Благодарение на тази рецепта ще почувствате облекчение почти веднага. Не се колебайте, а смело действайте при нужда.

Пригответе си леген с топла вода. В него прибавете 2 супени лъжици морска сол, 6 с.л. оцет и 2 супени лъжици сода за хляб.

Поставете ходилата в легена и ги киснете в продължение на следващите 15 минути. Когато водата започне да изстива, може да ги премахнете. Подсушете се добре и поставете чорапи, за да се загреете. Рецептата е позната от доста години.

Пробвайте при нужда и се справете със синдрома уморени крака без да посягате към лекарствени средства. След няколко процедури ще усетите видимо подобрение.

zdrave.ws/

Популярни публикации