Google Translate

Търсене в този блог

Мехлеми за лечение на болки в коляното

Премахнете болките в коленете с тези ефикасни мехлеми от народната медицина.

Лечението на коленните стави с народни средства у дома е ефективно в ранните стадии на заболяването и е широко разпространено сред населението поради наличието на съставките. На базата на лечебни растения, хранителни продукти се правят мехлеми, компреси, тинктури и масла. Всеки от алтернативните методи е насочен към премахване на симптомите на заболяването.

Мазила

Основата на всеки мехлем е масло, мазнина, глицерин или неутрален крем (за деца с хипоалергичен състав). В народните рецепти медът често се приема за основа на лекарството, което има изразен антисептичен и лечебен ефект. Добавянето на допълнителни компоненти прави възможно приготвянето на лекарство за облекчаване на болката и възпалението в колянната става и за ускоряване на процесите на регенерация.

Рецепти с мехлеми за болки в коляното:

Разтворете 5 g мумио в 100 g течен мед и разбъркайте добре: ежедневно нанасяйте мехлем върху болезненото място 15 минути преди лягане,

Поставете 50 г предварително натрошени листа от змийско мляко в буркан от 0,5 л и ги залейте със зехтин, оставете за 14 дни. Когато е готов, прецедете продукта през тензух и нанесете с масажни движения върху коляното 3 пъти на ден до облекчаване на клиничните симптоми,

йод, мед, глицерин и медицински алкохол се смесват в равни части. Компонентите се смесват старателно до гладкост и се оставят да престоят в продължение на 12 часа. Лекарството се нанася върху коляното с разтриващи движения и се увива в кърпа. Продължителност на лечението - 10 сесии,

Добавете 0,5 ч.ч. към 100 г мед. сол, горчица на прах и сода. Прилагайте мехлема в продължение на 5 дни, 1 път на ден. Продуктът има силно затоплящо действие.

Смесете по 1 супена лъжица нарязан джинджифил и брезови пъпки, добавете 1 ч.л. сол, щипка червен пипер и скилидка чесън. Залейте сместа със зехтин и оставете да къкри във съд за 10 минути, след което охладете и поставете в хладилник. Преди употреба лекарството трябва да се затопли до телесна температура и да се нанесе върху болното коляно с масажни движения. 20 минути след лечението, измийте крака и го увийте с топла кърпа за една нощ.

Когато имате артроза е ефективен мехлем от бял люляк: накъсайте прясно набраното растение в 3 супени лъжици и добавате по 1супена лъжица вазелин и масло. Ежедневно втривайте народния лек в колянната става, докато синдромът спре.

Важно!

Мехлемите се съхраняват на хладно и тъмно място и се разбъркват добре преди употреба. Непрактично е да се правят голямо количество средства: компонентите бързо губят своите полезни свойства, поради което след курса на лечение се препоръчва да се изхвърлят.

Популярни публикации