Google Translate

Търсене в този блог

Баба Стана от Гоцеделчевско пребори артрита с патладжан



За свой късмет, тя открила естествен лек срещу артрит, който можел не само да елиминира симптомите на силната болка, но и премахвал самото заболяване. Станка твърди, че този лек бил всичко, от което тя се нуждаела, за да се изправи и да облекчи ужасната болка, която усещала в ставите си.


За лека са необходими 1 средно голям патладжан и 1 л вода. Измийте патладжана, нарежете го на кръгове и го сложете в тенджера с кипяща вода. Оставете го във водата, докато тя изстине. Сложете 750 мл от течността в хладилника, а останалите 250 мл можете да използвате за външно приложение. Вътрешно използвайте лека, както следва: 250 мл сутрин на гладно, 250 мл по време на обяда, 250 мл вечер. За външно приложение на лека смесете 250 мл от течността с 50 мл зехтин. Дръжте в хладилника. Нанасяйте лека върху проблемните места вечер преди лягане. Натривайте течността върху засегнатото място, където усещате силна болка, и го обвивайте с чиста кърпа, за да е затоплено. Ще възстановите движението на коленете и краката си след само 20 дни.


Още лекове от народната медицина при артрит:

За да облекчите болките и при артрит и артроза, можете да опитате да приложите мехлем със свинска мас.

Смесете корени от билката брей и същото количество свинска мас. Корените предварително трябва да се настържат на ситно – след това сместа се вари на водна баня, докато се разтопи маста. Мехлемът се бърка постоянно и се отдръпва от котлона тогава, когато сместа вече е станала хомогенна. Изсипете я в подходящо бурканче – можете да мажете болезнените места колкото пъти на ден по желаете.


За вътрешен прием и успокояване и на двете състояния се препоръчват настойки от боровинкови листа, жълт кантарион, невен и др.;

При артрит може да се направи смес от кестени и силна домашна ракия. Смесете счуканите кестени с ракията и оставете да престоят на хладно за три дни. След това започнете да мажете болезнените стави./retro.bg

Популярни публикации