Google Translate

Търсене в този блог

Събуждате се сковани и болки всяка сутрин? Опитайте тези корекции, за да върнете съня отново.

 Може да има просто решение


Аааа, заспивай. Това е най -доброто - освен ако не знаете, че ще се събудите от болка. Тогава сънят се превръща в нещо, от което се страхувате. Колкото повече болка имате, толкова по -трудно е да спите. И не бихте ли го знаели: Нискокачественият сън води до по-голяма болка .

Може ли причината за болките в гърба, шията или през цялата сутрин да има просто обяснение?

„Когато се движите, тъканите, заобикалящи ставите ви, отделят течност, която смазва ставите ви, позволявайки на костите да се движат лесно една след друга“, казва мануалният терапевт.

„През деня се движите, което поддържа течността. Но липсата на движение през нощта може да доведе до възпаление, скованост и болка на сутринта. "

Първо, изключете състояния, които причиняват сутрешна скованост и болка

Ако посетите лекар за болката си, той или тя вероятно ще иска да направи някои прости скринингови тестове, за да определи дали възпалението, предизвикано от обездвижване, е причината за това. Вашият лекар ще иска да изключи други състояния, които причиняват възпаление на ставите и тъканите, като:

  • Скорошна вирусна инфекция, като лаймска болест.
  • Заболяване на щитовидната жлеза.
  • Ниски нива на витамин D.
  • Ревматоиден артрит.

Ако няма основно състояние, причиняващо болката ви, е време да предприемете действия.

8 стратегии, които ще ви помогнат да се върнете към спокоен сън

Актуализирайте софтуера за сън. Понякога можете да постигнете страхотен нощен сън с просто регулиране на възглавницатаДясната страна на възглавницата правилно подравнява частта на гръбначния стълб, която е във врата ви, така че мускулното напрежение да не възниква, когато спите. Или може да се нуждаете от нов матрак. Считайте матрака за инвестиция във вашето здраве. „Препоръчваме твърд (но не прекалено твърд) матрак за най-качествения сън“, казва мануалният терапевт.

Променете диетата си. Избягвайте храни, които стимулират възпалението. Най-добре е средиземноморската диета , която включва много зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и морски дарове, може да се увеличи на антиоксиданти, които помагат намаляват възпалението.

Упражнявайте (но не прекалявайте). Движението смазва ставите, което предпазва болката и сковаността. Внимавайте обаче: Упражненията преди лягане или претренирането могат да доведат до безсъние. „Спортувайте  по 30 минути на ден, пет дни в седмицата“, казва мануалният терапевт.

Вземете добавка с витамин D. Вашите кости и мускули се нуждаят от витамин D за оптимално здраве. Повечето хора не получават достатъчно витамин D чрез диетата си, затова говорете с Вашия лекар относно избора на добавка или храни с добавен витамин D. 

Опитайте нова поза за сън. Сънят по корем може да допринесе за сутрешната ви болка. Вместо това спите по гръб с възглавница под коленете, за да поддържате гръбнака в неутрално положение. Като алтернатива можете да спите на една страна с възглавница между коленете.

Поддържайте мускулите си еластични. Възпаление може да възникне, когато мускулната маса се разпадне. Намерете начини да поддържате мускулите си - не се изисква членство във фитнес залата.

„Йога е чудесен начин да поддържате мускулна маса, защото използвате телесното си тегло, за да поддържате мускулите здрави“, казва мануалният терапевт. „Другите опции могат да включват повдигане на тежка готварска книга като тежест или изпълнение на клекове на бюрото ви.“

Освободете стреса. Упражненията, йога и масаж облекчават възпалението, като увеличават притока на кръв към мускулите. Можете също така да включите медитация за съзнание, за която е клинично доказано, че променя начина, по който мозъкът ви обработва болката . С течение на времето интензивността на болката намалява с медитация. За да медитирате , концентрирайте се само върху дишането. Ако вниманието ви се лута, върнете фокуса си към дишането си или към звуците около вас. Започнете с минута и увеличете до повече време.

Изгасете цигарите завинаги. Има толкова много причини да се откажете от тютюнопушенето, но можете да добавите облекчаване на болката към списъка. „Пушенето предотвратява достигането на кислородна кръв до костите и тъканите“, казва д -р Гиргис. „Той също така ограничава обмена на кислород и въглероден диоксид в кръвта ви, като намалява качеството на кръвта. Резултатът е отслабени мускули. "

Популярни публикации