Google Translate

Търсене в този блог

Облекчаване на главоболието при напрежение: 7 съвета от мануален терапевт

 Лоши навици, които водят до главоболие и как да ги преодолеем


Комбинирайте стреса , повтарящите се дейности и лошата стойка и какво получавате? Главоболие при напрежение .

Те обграждат главата ви като прекалено стегната корона. „За щастие можете да направите много сами, за да предотвратите или облекчите главоболието от напрежение.

„Не е нужно винаги да ходите на физиотерапевт, масажист или мануален терапевт.“

Рецепта за неприятности

Работният натиск, стресът в отношенията и други житейски предизвикателства могат да причинят напрежение.

Когато добавите повтарящи се дейности и лоша стойка към сместа, „болката започва във врата и раменете, бавно се движи нагоре в основата на черепа ви и след това се увива около главата ви.

Следните дейности могат да допринесат за главоболие при напрежение:

  • Постоянно гледате надолу към мобилния си телефон.
  • Работете на вашия лаптоп в домашния си офис през целия ден.
  • Шофиране с часове без почивка.
  • Игра с видео игри с часове.
  • Стискане на челюстта през нощта или през деня.
  • Спане по корем .

Тези дейности разтягат мускулите на задната част на врата и ги отслабват, увеличавайки чувствителността ви към напрегнати главоболия. "Втората част от проблема е, че използването на който и да е мускул твърде много води до болка и често до спазми."

Епизодични срещу хронични

Епизодичното главоболие при напрежение често е свързано със стресови събития. Те обикновено се появяват бързо и са доста болезнени. Тези главоболия отшумяват, след като стресовото събитие приключи или когато приемате лекарства без рецепта.

Хроничното напрежение може да се повтаря ежедневно. Те могат да се появят, когато се събудите или след дълъг работен ден или дейност. „Мускулите на врата и скалпа ви са склонни да се свиват“, казва той. "Болката и стягането се развиват от двете страни на главата, в челото и в основата на черепа."

7 начина за справяне с главоболието при напрежение

За да предотврати или облекчи главоболието при напрежение, се препоръчва следното:

  1. Минимизирайте стреса : Опитайте се да избегнете или ограничите стресовите събития.
  2. Правете почивки: Ограничете времето, което прекарвате, гледайки телефона си надолу. Правете почивки при дълги шофиране.
  3. Регулирайте начина си на сън: Опитайте се да спите по гръб или настрани с възглавница за тяло и врата си в неутрална поза.
  4. Упражнение и разтягане : Използвайте терапевтична бастун или твърда терапевтична топка, за да масажирате или разтегнете мускулите на врата и раменете.
  5. Използвайте лекарства без рецепта: Аспирин, ибупрофен или ацетаминофен могат да бъдат доста ефективни при епизодично главоболие при напрежение.
  6. Помислете за лечение без лекарства: Опитайте масаж, хиропрактика, физиотерапия или акупунктура.
  7. Вижте зъболекар: Ако стискате челюстта си и получавате главоболие, потърсете зъболекар, запознат със синдрома на темпоромандибуларната става (TMJ) . „Десният предпазител за уста наистина може да помогне“

Мануалният терапевт посочва, че доброто при лечението без лекарства е, че всички странични ефекти (повишена болезненост, скованост или синини) изчезват сами.

Какво ще кажете за триенето на слепоочията, когато започва да се натрупва главоболие при напрежение - помага ли? „Мускулното напрежение варира, така че триенето на слепоочията може да не донесе облекчение. "Но триенето на нежните места или задействащите точки в мускулите на врата и раменете може да помогне."

Ако главоболието от напрежение не изчезне след като опитате тези предложения, може би е време да погледнете психологическия стрес в живота си.

Популярни публикации