Google Translate

Търсене в този блог

Челюстта ви може да е виновна за мигренозните ви главоболия

 Масажът, лекарството могат да отпуснат стегнатите ви мускули


Въпреки че мигрената е тежка до умерена болка, която усещате в горната или страничната част на главата, проблемите всъщност могат да започнат в долната част на черепа.

Вашата темпорамандибуларна става (TMJ) е пантата, която свързва челюстта ви с черепа. TMJ ви позволява да говорите, дъвчете и да се прозявате. Но поддържащите мускули на ставата също могат да бъдат източник на вашите мигрени.

Няколко от мускулите на TMJ, които са разположени под челюстта и в бузите, и отгоре и отстрани на главата, могат да допринесат за болката.

„Главоболието и болката от мигрена могат да възникнат от мускулите, които движат челюстта ви“.

Ето как се случва: Челюстните ви мускули се стягат, когато смилате или стискате зъби - или правите неща като дъвчене на дъвка. Болката от челюстта, създадена от стискането, след това преминава към други места в черепа, причинявайки главоболие или в тежки случаи мигрена. Възможно е също да изпитате зъбобол, болки в ушите или рамото.

Това главоболие ли е мигрена?

Мигрената е главоболие, което се случва многократно. Може да причини умерена до силна болка, ако не се лекува. Повече от 10 % от населението на САЩ - включително децата - страдат от мигрена.

Хората често изпитват мигрена като пулсираща болка. Болката може да се появи само от едната страна на главата, но може да се усети и от двете страни. Светлината, звуците, миризмите, стресът, активността или хормоналните промени могат да предизвикат болката.

Мигрена може да ви накара да станете временно чувствителни към светлина, звук и мирис и да ви накара да почувствате  гадене . Физическата активност също може да влоши мигрената. Някои хора изпитват визуални или сензорни промени, наречени аури, преди, по време или след главоболие.

Съвети за облекчаване на главоболие, болка при мигрена

Комбинирането на лечение с хиропрактика с лекарства често осигурява облекчение при болки при мигрена. Вашият лекар или невролог може да предпише лекарства, които да помогнат за справяне със симптомите на мигрена.

Хиропрактикът може да използва масажни техники за разтягане на стегнатите челюстни мускули. В други случаи, мануален терапевт може да препоръча физиотерапия да се прави у дома. Основните разтягания могат да забавят прогресията на главоболие и да предотвратят това да се превърне в пълноценна мигрена .

Три други области на тялото могат да допринесат за болка при мигрена, когато станат стегнати или напрегнати: раменете, шията и главата. Хиропрактикът може да използва мануална хиропрактика, когато прешлените в горната част на гръбначния стълб или главата са неправилно подредени. Нежното пренареждане, което осигурява добър обхват на движение, понякога може да осигури бързо облекчаване на мигрената.

Ако смятате, че вашата TMJ причинява главоболие, опитайте тези съвети от мануалният терапевт.

  • Дъвчете мента вместо дъвка.
  • Внимателно масажирайте мускулите на челюстта.
  • Изпънете врата си през целия ден.

Популярни публикации