Google Translate

Търсене в този блог

ФРЕНСКИ КРЕМ! Не е необходима извара, сметана или маскарпоне – стои перфектно и има вкус като от сладкарница.

Френският крем с жълтъци е един от най-изисканите и вкусни кремове, който ще добави елегантност и финес към всяка торта или десерт. 

Той е идеален за декорация на сладкиши, кексчета и сложни десертни композиции. В тази статия ще ви представя рецепта, която ще ви покаже как лесно да приготвите този крем у дома. 

Кремът съчетава богат вкус, цитрусови нотки и аромат на ванилия, като в същото време поддържа стабилна текстура, подходяща за декориране и пълнене на различни сладкарски изделия.

След охлаждане кремът става плътен и задържа формата си, което гарантира, че тортата или сладкишът ще имат перфектни пропорции. 

Освен това, розите и другите украси от крем са не само красиви, но и много вкусни. 

За разлика от стандартния маслен крем, който често се прави с кондензирано мляко, този френски крем придава на декорациите ясни контури и изтънчена текстура.

Лесна рецепта за приготвяне на френски крем

Рецептата за този френски крем е не само изключително вкусна, но и лесна за приготвяне. 

Без необходимост от дълго кипене и сложни техники, това прави крема привлекателен за всяка домакиня. 

Още един плюс е, че благодарение на използването на захарен сироп, кремът е готов за дългосрочно съхранение, което го прави още по-удобен за употреба.

Необходими съставки:

400 г меко масло,

80 г вода,

200 г захар,

6 яйчни жълтъка,

20 г лимонов сок,

5 г екстракт от ванилия.

Инструкции за приготвяне

Чисто и меко масло: Маслото трябва да бъде натурално и с високо качество. Ако е студено, може да го загреете леко, за да го направите по-лесно за разбиване.

Разбийте жълтъците с миксер на висока скорост за 1 минута, докато станат леки и пухкави.

Подгответе захарния сироп, като варите водата със захар на водна баня за 3 минути (захарта трябва да се разтвори напълно).

Внимателно и постепенно изсипете горещия сироп в жълтъците, продължавайки да разбивате сместа докато сместа изстине.

Добавете мекото масло и разбийте на висока скорост за около 3 минути, докато кремът стане пухкав.

Прибавете лимонов сок и екстракт от ванилия, след което разбийте на средна скорост за 2 минути.

Резултатът: Вкусен крем с плътна текстура

След като приключите с приготвянето на крема, ще получите гладка и плътна смес с приятен кремообразен оттенък и свеж аромат на лимон и ванилия. 

Това е крем, който не само има изключителен вкус, но и изглежда красиво върху всяко сладкарско изделие.

Френският крем с жълтъци е истинско кулинарно съкровище. Той не само е изключително вкусен и ароматен, но и лесен за приготвяне. 

Кремът е подходящ както за торти, така и за сложни декорации с цветя и рози, които изглеждат елегантно и впечатляващо. 

След като веднъж опитате този крем, със сигурност ще стане ваш фаворит за всяко сладкарско изкушение! 

Не пропускайте възможността да опитате тази рецепта и да впечатлите близките си с изключителен десерт.

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации