Google Translate

Търсене в този блог

Действа като "четка" за червата! Домашна рецепта за прочистване на червата от всички токсични отлагания

Според много древногръцки лекари, смъртта започва от дебелото черво. 

Много съвременни изследвания вече потвърждават това твърдение. По света милиони души имат проблеми с червата, които в повечето случаи са свързани със здравето на дебелото черво. 

Много от тези здравословни проблеми са незначителни, като главоболие, сънливост и акне. 

Въпреки това, трябва да знаете, че има и много сериозни заболявания, които могат да произтекат от нарушения в здравето на дебелото черво.

Сериозни заболявания, свързани с дебелото черво:

Синдром на раздразненото черво

Болест на Крон

Запек

Колит

Киселинен рефлукс

Важно е да знаете, че всяка година няколко милиона души в световен мащаб се подлагат на колостомия поради проблеми с дебелото черво. 

Също така, около (2–9 кг) отпадъци са задържани в дебелото черво на всеки човек за близо 70 часа, докато здравата храносмилателна система трябва да преработва храната за по-малко от 24 часа. 80% от заболяванията се дължат на токсините в дебело черво. 

Голяма част от проблемите с дебелото черво се дължат на голямото количество рафинирана захар в диетата и липсата на ензими и фибри.

Проблеми, свързани с токсините дебело черво

Поради натрупването на отпадъци в дебелото черво, тялото не може ефективно да изчисти токсините. 

Това води до множество проблеми, включително умора, главоболие и акне. 

В допълнение, неефективното функциониране на дебелото черво може да доведе до по-сериозни заболявания като синдром на раздразненото черво и колит.

Домашен лек за прочистване на дебелото черво

Ето защо, в тази статия ще ви представим невероятен лек за прочистване на дебелото черво. 

Това средство ще подобри цялостното ви здраве и ефективно ще прочисти дебелото черво. 

Благодарение на богатството си на фибри, хранителни вещества и витамини, този меден лек ще ви помогне да се отървете от всички токсини в тялото си.

Съставки:

Чаша вода

1 супена лъжица органичен мед

1 супена лъжица чиа

1 супена лъжица ленено семе

1 ябълка

Инструкции:

Смесете всички съставки, с изключение на семената от чиа и разбийте  в блендер. Семената от чиа се добавят след като налеете напитката в чаша. 

Разбъркайте сместа добре отново докато семената от чиа увеличат обема си.  

След това изпийте тази смес на празен стомах и ще се отървете от токсичните отпадъци за нула време.

Важно: тъй като елементите на сместа са богати на фибри, пийте много вода. Хидрирането на организма ще помогне и при изхвърлянето на токсините.

Ползи за здравето от съставките:

Семената от чиа: Поради богатството си на протеини, хранителни вещества, витамини, Омега-3 мастни киселини и фибри, семената от чиа са отлични за храносмилателната система и здравето на сърцето ви.

Медът: Има антисептични, антивирусни, противогъбични и антибактериални свойства и по този начин ще ви осигури голяма защита срещу рак на дебелото черво.

Лененото семе: Богато е на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и фибри. Следователно то може да ви помогне в борбата срещу рака на дебелото черво. 

Освен това ще подобри и здравето на сърцето и абсорбцията на хранителни вещества в червата.

Ябълките: Както вероятно вече знаете, ябълките са богати на неразтворими и разтворими фибри. Тези фибри са невероятни за стимулиране на движението на червата.

Препоръки за ежедневна употреба

За да се отървете от всички токсични отпадъци в тялото си, трябва да пиете тази чудесна смес всеки ден. 

Тази смес ще ви помогне да прочистите дебелото черво и ще подобри движението на червата, което е изключително важно за цялостното ви здраве.

Краткосрочно прочистване: Ако целта е леко прочистване или детоксикация на дебелото черво, можете да приемате напитката за 7 до 10 дни. Това ще помогне за стимулиране на храносмилателната система и премахване на натрупаните токсини.

Дългосрочно подобряване на храносмилането: За поддържане на здравословното състояние на червата и подобряване на движението на червата, можете да я консумирате за период от 1 до 3 месеца, като правите пауза след това, за да избегнете привикване..

Значение на здравото дебело черво

Трябва да знаете, че здравото дебело черво е от съществено значение за доброто здраве. Лошият начин на живот, лекарства, лоша диета, липса на физическа активност и стрес със сигурност могат да компрометират способността на дебелото черво да елиминира всички токсини и отпадъчни продукти от храносмилателната система.

Заключение

Затова трябва да консумирате тази напитка, защото тя ще ви помогне да облекчите сковаността в ставите, да подобрите умствената функция, да елиминирате кожни несъвършенства и да подобрите цялостното си здраве. 

Тази смес също така ще повиши енергийните ви нива, ще намали холестерола, ще обърне щетите, причинени от автоинтоксикация, и ще насърчи по-здрава и по-ясна кожа.

Тази лесна за приготвяне смес е чудесен начин да подобрите здравето на дебелото черво и да се освободите от токсините, които пречат на вашето тяло да функционира оптимално.

Последвайте Фейсбук групата ни за взаимопомощ - ПОМАГАМЕ на всички със изпитани народни рецепти тук - Народна Медицина - Здраве и Лечение с Билки в България

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации