Google Translate

Търсене в този блог

Червено вино с чесън: Тинктурата, която лекува множество болести!

Чесънът и червеното вино са два природни продукта, които често се използват в народната медицина заради своите полезни свойства. 

Когато се комбинират, те създават мощна тинктура, която има редица терапевтични предимства. 

Тази статия ще ви запознае с методите за приготвяне на чеснова тинктура с червено вино и нейните потенциални ползи за здравето.

Ползи от чесновата тинктура с червено вино

Чесънът, накиснат в червено вино, се счита за истинска витаминозна бомба. 

Тази тинктура притежава множество терапевтични свойства, които могат да допринесат за подобряване на общото здравословно състояние. 

Укрепвайки имунната система, тя помага за предотвратяване на различни заболявания. Освен това, чесновата тинктура:

Почиства кръвта: Чесънът помага за елиминирането на токсините и отпадъчните вещества от кръвта.

Понижава холестерола: Редовната употреба на тинктурата може да допринесе за нормализиране на нивата на холестерол в организма.

Нормализира сърдечно-съдовата система: Подпомага здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Премахва излишната сол: Спомага за елиминирането на излишната сол от организма, което води до по-добро общо здраве.

Прави организма по-гъвкав и енергичен: Чесънът и червеното вино съдържат антиоксиданти, които помагат за поддържане на енергийното ниво и гъвкавост на тялото.

Как да приготвите тинктура от чесън с червено вино

За да създадете ефективна чеснова тинктура с червено вино, следвайте тези стъпки:

Избор на съставки: За най-добри резултати, изберете чесън, който не е претърпял видими повреди, и по възможност да е български най-добре закупен от някоя баба.  Купете вино с добро качество. 

Въпреки че домашното вино може да се използва в краен случай, то не е най-добрият избор поради ниското си ниво на чистота. Все пак ако вие сте си го произвели може да го използвате.

Приготвяне на съставките: Вземете около 0,7 литра червено вино и 12 средни скилидки чесън. Счукайте чесъна и го сложете в чист и сух стъклен буркан.

Процес на накисване: Залейте чесъна с виното и затворете буркана плътно със капачка. 

Поставете буркана на тъмно място при стайна температура и го защитете от слънчева светлина. Разклащайте сместа 2-3 пъти на ден.

Филтриране и съхранение: След 14 дни филтрирайте сместа и я прелейте в непрозрачен съд, за да запазите свойствата на тинктурата.

Препоръки за употреба

Препоръчва се да използвате чесновата тинктура два пъти годишно. 

Курсът на лечение трае 1 месец. Приемайте по 2-3 чаени лъжички от еликсира 3 пъти на ден, преди или в началото на хранене.

Чесновата тинктура с червено вино представлява мощно средство за подобряване на здравето и укрепване на имунната система. 

С правилното приготвяне и редовна употреба, тя може да предложи значителни ползи за вашето общо здравословно състояние. 

Въпреки това, винаги е добре да се консултирате с медицински специалист преди да започнете нова здравословна практика.

Последвайте Фейсбук групата ни за взаимопомощ - ПОМАГАМЕ на всички със изпитани народни рецепти тук - Народна Медицина - Здраве и Лечение с Билки в България

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации