Тази рецепта за рулца с пилешко и картофи не само че ще ви отнеме минимално време, но и ще зарадва всички около масата с невероятния си вкус.
Приготвянето на това ястие няма да ви отнеме много време, а резултатът е истински кулинарен шедьовър!
Готови ли сте да впечатлите близките си с нещо вкусно и питателно? Нека започнем!
Необходими продукти:
Картофи – 7-8 бр.
Яйца – 3 бр.
Лук – 1 бр. (за картофената смес) + 1 бр. (за пилешката смес)
Чесън – 2 скилидки
Магданоз – 1 връзка
Сол – 1,5 ч.л. (за картофената смес) + 1 ч.л. (за пилешкото)
Смлян пипер – 0,5 ч.л. (за картофената смес) + 0,5 ч.л. (за пилешкото)
Брашно – 5 с.л.
Растително масло – 30 мл. (за картофената смес) + 30 мл. (за запържване на пилешкото)
Пилешко филе – 1 бр.
Чушка – 1 бр.
Домати – 2 бр.
Кашкавал – 200 гр. + 100 гр.
Сметана за готвене 20% – 70 мл.
Зелен лук – 5-6 стръка
Стъпки за приготвяне:
Подготовка на картофите:
Настържете картофите на едро ренде и ги залейте с вода.
Измийте картофите добре, за да премахнете излишното нишесте.
Нарежете лука и чесъна на ситно.
В купа разбийте яйцата и ги смесете с нарязаните лук и чесън. Добавете сол, черен пипер и брашното.
Изцедете картофите и ги добавете в сместа. Разбъркайте добре.
Добавете 30 мл растително масло в сместа и изсипете я върху лист за печене, покрит с хартия.
Заравнете картофената смес и покрийте тавата с фолио. Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 30 минути.
Приготвяне на пилешката смес:
Нарежете пилешкото филе на малки кубчета.
Запържете нарязания лук в 30 мл растително масло до златисто.
Добавете нарязаната чушка и запържете за още няколко минути.
Добавете нарязаните домати и пилешкото филе. Подправете със сол и смлян черен пипер. Разбъркайте и оставете да къкри за 5-7 минути.
Накрая добавете сметаната и настъргания кашкавал (200 гр.), и нарязания магданоз след което разбъркайте добре.
Оформяне на рулцата:
Извадете картофения блат от фурната и го разрежете на 6 части.
Оформете всяко парче като руло, като поставите от пилешката смес върху картофите и ги завиете внимателно.
Поръсете готовите рулца с останалите 100 гр. настърган кашкавал.
Финално запичане:
Върнете рулцата във фурната и запечете на 240°C за 10-15 минути, докато кашкавалът се разтопи и придобие златист цвят.
Вече сте готови да сервирате тази невероятна вечеря за цялото семейство! Усещате ли аромата, който изпълва дома ви?
Това ястие не само е лесно и бързо, но е и изключително вкусно.
Приятен апетит и до следващия път!
Съвет: Ако искате да направите рецептата още по-здравословна, можете да използвате кокосово масло за запичане и нискомаслен кашкавал.
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!