Google Translate

Търсене в този блог

Боже, колко е вкусно! Лесна и бърза рецепта за апетитни рулца с пиле и картофки!

Тази рецепта за рулца с пилешко и картофи не само че ще ви отнеме минимално време, но и ще зарадва всички около масата с невероятния си вкус. 

Приготвянето на това ястие няма да ви отнеме много време, а резултатът е истински кулинарен шедьовър! 

Готови ли сте да впечатлите близките си с нещо вкусно и питателно? Нека започнем!

Необходими продукти:

Картофи – 7-8 бр.

Яйца – 3 бр.

Лук – 1 бр. (за картофената смес) + 1 бр. (за пилешката смес)

Чесън – 2 скилидки

Магданоз – 1 връзка

Сол – 1,5 ч.л. (за картофената смес) + 1 ч.л. (за пилешкото)

Смлян пипер – 0,5 ч.л. (за картофената смес) + 0,5 ч.л. (за пилешкото)

Брашно – 5 с.л.

Растително масло – 30 мл. (за картофената смес) + 30 мл. (за запържване на пилешкото)

Пилешко филе – 1 бр.

Чушка – 1 бр.

Домати – 2 бр.

Кашкавал – 200 гр. + 100 гр.

Сметана за готвене 20% – 70 мл.

Зелен лук – 5-6 стръка

Стъпки за приготвяне:

Подготовка на картофите:

Настържете картофите на едро ренде и ги залейте с вода.

Измийте картофите добре, за да премахнете излишното нишесте.

Нарежете лука и чесъна на ситно.

В купа разбийте яйцата и ги смесете с нарязаните лук и чесън. Добавете сол, черен пипер и брашното.

Изцедете картофите и ги добавете в сместа. Разбъркайте добре.

Добавете 30 мл растително масло в сместа и изсипете я върху лист за печене, покрит с хартия.

Заравнете картофената смес и покрийте тавата с фолио. Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 30 минути.

Приготвяне на пилешката смес:

Нарежете пилешкото филе на малки кубчета.

Запържете нарязания лук в 30 мл растително масло до златисто.

Добавете нарязаната чушка и запържете за още няколко минути.

Добавете нарязаните домати и пилешкото филе. Подправете със сол и смлян черен пипер. Разбъркайте и оставете да къкри за 5-7 минути.

Накрая добавете сметаната и настъргания кашкавал (200 гр.), и нарязания магданоз след което разбъркайте добре.

Оформяне на рулцата:

Извадете картофения блат от фурната и го разрежете на 6 части.

Оформете всяко парче като руло, като поставите от пилешката смес върху картофите и ги завиете внимателно.

Поръсете готовите рулца с останалите 100 гр. настърган кашкавал.

Финално запичане:

Върнете рулцата във фурната и запечете на 240°C за 10-15 минути, докато кашкавалът се разтопи и придобие златист цвят.

Вече сте готови да сервирате тази невероятна вечеря за цялото семейство! Усещате ли аромата, който изпълва дома ви? 

Това ястие не само е лесно и бързо, но е и изключително вкусно. 

Приятен апетит и до следващия път!

Съвет: Ако искате да направите рецептата още по-здравословна, можете да използвате кокосово масло за запичане и нискомаслен кашкавал.

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации