Google Translate

Търсене в този блог

Съпругът ми не може да и устои – иска тази пилешка супа 3 пъти седмично! Евтина, здравословна и невероятно вкусна!

Няма нищо по-утешително от топла пилешка супа, особено когато е направена с любов и простота. 

Тази рецепта, която съпругът ми обожава и иска да му приготвям три пъти седмично, е не само невероятно вкусна, но и лесна за приготвяне. 

Съчетавайки основни съставки с един специален компонент – кашкавалени топчета, тя създава едно неповторимо кулинарно изживяване. 

Сигурна съм, че тази супа ще стане любима и във вашето семейство!

Необходими продукти:

2 филета от пилешки бедра (около 400 г)

1 голяма глава лук

1 голям морков (разделен на две)

3 големи картофа (около 450 г)

100 г кашкавал (по избор)

1 яйце

Няколко стръка копър

20 г масло

100 г пшенично брашно

Сол и черен пипер на вкус

Дафинов лист

Инструкции:

Подготовка на пилешкото месо:

Нарежете филетата от пилешки бедра на малки парчета. Сложете месото в трилитрова тенджера и го залейте с вода.

Когато водата заври, премахнете пяната, която се образува на повърхността, с решетъчна лъжица.

Добавяне на зеленчуци:

Нарежете кръстосано лука и го добавете към супата. Разрежете на половина моркова и също го сложете в тенджерата.

Добавете сол веднага, за да направите пилешкия бульон по-вкусен. Оставете да се вари на слаб огън.

Приготвяне на кашкавалени топчета:

Настържете кашкавала на средно ренде. Смесете го с яйцето, нарязан копър и мекото масло.

Добавете около 2/3 от пшеничното брашно и омесете тесто. Ако тестото лепне, добавете още брашно.

Завийте го със стреч фолио и го оставете в хладилника за няколко минути или във фризера.

Подготовка на картофите:

Обелете и нарежете картофите на малки кубчета.

След като супата се е варила около 20 минути, добавете картофите в бульона. 

Оставете да се варят на слаб огън за още 10 минути.

Формиране на кашкавалените топчета:

Извадете тестото от хладилника и оформете малки топчета с диаметър около 1,5 см.

Пуснете топчетата в супата и продължете да варите на слаб огън.

Завършване на супата:

Настържете останалата половина от моркова и го добавете в супата. По желание, добавете сол, дафинов лист и черен пипер на вкус.

Оставете супата да ври още 7 минути. Извадете лука и моркова, които са пуснали своя сок, и добавете нарязания копър.

Варете супата с копър за още 1-2 минути.

С тази супа ще създадете не само вкусно, но и здравословно ястие, което ще се хареса на цялото семейство. 

Леката и ароматна пилешка супа със кашкавалени топчета е идеална, когато търсим нещо уютно и засищащо. 

Опитайте тази рецепта и тя може да стане новата любима на вашите близки, точно както е в нашето семейство. Приятен апетит!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации