Няма нищо по-утешително от топла пилешка супа, особено когато е направена с любов и простота.
Тази рецепта, която съпругът ми обожава и иска да му приготвям три пъти седмично, е не само невероятно вкусна, но и лесна за приготвяне.
Съчетавайки основни съставки с един специален компонент – кашкавалени топчета, тя създава едно неповторимо кулинарно изживяване.
Сигурна съм, че тази супа ще стане любима и във вашето семейство!
Необходими продукти:
2 филета от пилешки бедра (около 400 г)
1 голяма глава лук
1 голям морков (разделен на две)
3 големи картофа (около 450 г)
100 г кашкавал (по избор)
1 яйце
Няколко стръка копър
20 г масло
100 г пшенично брашно
Сол и черен пипер на вкус
Дафинов лист
Инструкции:
Подготовка на пилешкото месо:
Нарежете филетата от пилешки бедра на малки парчета. Сложете месото в трилитрова тенджера и го залейте с вода.
Когато водата заври, премахнете пяната, която се образува на повърхността, с решетъчна лъжица.
Добавяне на зеленчуци:
Нарежете кръстосано лука и го добавете към супата. Разрежете на половина моркова и също го сложете в тенджерата.
Добавете сол веднага, за да направите пилешкия бульон по-вкусен. Оставете да се вари на слаб огън.
Приготвяне на кашкавалени топчета:
Настържете кашкавала на средно ренде. Смесете го с яйцето, нарязан копър и мекото масло.
Добавете около 2/3 от пшеничното брашно и омесете тесто. Ако тестото лепне, добавете още брашно.
Завийте го със стреч фолио и го оставете в хладилника за няколко минути или във фризера.
Подготовка на картофите:
Обелете и нарежете картофите на малки кубчета.
След като супата се е варила около 20 минути, добавете картофите в бульона.
Оставете да се варят на слаб огън за още 10 минути.
Формиране на кашкавалените топчета:
Извадете тестото от хладилника и оформете малки топчета с диаметър около 1,5 см.
Пуснете топчетата в супата и продължете да варите на слаб огън.
Завършване на супата:
Настържете останалата половина от моркова и го добавете в супата. По желание, добавете сол, дафинов лист и черен пипер на вкус.
Оставете супата да ври още 7 минути. Извадете лука и моркова, които са пуснали своя сок, и добавете нарязания копър.
Варете супата с копър за още 1-2 минути.
С тази супа ще създадете не само вкусно, но и здравословно ястие, което ще се хареса на цялото семейство.
Леката и ароматна пилешка супа със кашкавалени топчета е идеална, когато търсим нещо уютно и засищащо.
Опитайте тази рецепта и тя може да стане новата любима на вашите близки, точно както е в нашето семейство. Приятен апетит!
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!