Google Translate

Търсене в този блог

100-годишна рецепта от баба: Слагам тестото в разтопено масло и пека! Невероятно вкусно и супер бързо!

Здравейте всички! Днес ще ви покажа една стара, но златна рецепта, която баба ми ме научи. 

Това ястие е просто, бързо и изключително вкусно. 

Ще използваме само няколко основни съставки, за да създадем нещо, което ще зарадва цялото семейство. Да започваме!

Необходими продукти:

750 г пшенично брашно

1 чаена лъжичка сол

600 мл вода

1 чаша (200 мл) разтопено масло

Китка зелен лук, нарязан на ситно

6-7 сварени яйца

Сол и черен пипер на вкус

Инструкции:

Приготвяне на тестото:

Пресяваме брашното.

В голяма купа сипете 750 г пшенично брашно и добавете 1 чаена лъжичка сол.

Постепенно добавяйте 600 мл вода, като разбърквате добре, докато получите гладко и еластично тесто.

Омесете добре тестото с ръце, като използвате малко допълнително брашно, за да не се слепва.

Оставете тестото да почине:

Покрийте тестото със стреч фолио и го оставете да почине за 10 минути.

След като е отпочинало, разделете тестото на 2 големи части, а след това всяка част на 16-18 по-малки.

Оформяне на тестото:

Вземете всяко от малките топчета тесто и го разгънете с ръце, като леко го увеличите по размер и сложете в разтопеното масло.

Покрийте със стреч фолио и оставете настрана за 1 час.

Подготовка на плънката:

Загрейте малко растително масло в тиган и добавете ситно нарязания зелен лук. Пържете до омекване.

В голяма купа смесете сварените яйца, сол и черен пипер на вкус. Добавете омекналия лук и разбъркайте добре.

Добавете малко от готовата плънка в средата на разточеното тесто.

Сгънете тестото, както е показано на снимките, така че плънката да е добре запечатана вътре.

Печене:

Загрейте фурната на 200°C 

Поставете подготвените тестени изделия в тава, покрита с хартия за печене.

Печете за 30-35 минути, докато станат златисти и хрупкави.

Финални щрихи:

След като извадите тавата от фурната, оставете малко да изстине преди сервиране.

Добър апетит! Не забравяйте да ми оставите коментар, ако ви харесва рецептата.

Ще се радвам да разбера как ви се е получила!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото  🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации