Google Translate

Търсене в този блог

Меки и апетитни пърленки за 10 минути! Без мая!

Пърленките на тиган са перфектната алтернатива на традиционния хляб. 

Те са лесни за приготвяне и изключително вкусни. 

В тази статия ще ви покажем как да направите тези чудесни пърленки само за 10 минути без да използвате мая.

Необходими съставки:

480 г брашно

220 г кисело мляко

200 мл вода

10 г бакпулвер

1 ч.л. сол

За намазване:

Пресован чесън (коригирайте количеството на вкус)

Малко масло

Билки на вкус (като магданоз, кориандър или розмарин)

Подготовка:

Направете тестото:

В голяма купа за смесване комбинирайте брашното, бакпулвера и солта.

Добавете киселото мляко и водата към сухите съставки. 

Смесете с ръце или с миксер, докато се получи гладко тесто. 

Ако тестото ви се струва твърде лепкаво, добавете още малко брашно; ако е прекалено сухо, добавете още малко вода.

Оформете питките:

Откъснете малки парчета от тестото и оформете топки. 

Върху леко набрашнена повърхност сплескайте всяка топка с точилка, за да оформите питките с диаметър около 10-12 см.

Пригответе пърленките:

Загрейте незалепващ тиган на средна температура. След като се загрее, сложете една питка в тигана.

Запечете всяка страна за около 2-3 минути или докато станат златисто кафяви и леко бухнат. 

Повторете процеса с останалите питки.

Намазване с чесново масло:

В малка купа смесете малко масло с пресован чесън и избраните от вас билки. 

Това ще бъде вашата богата на вкус смес за намазване.

След като всяка пърленка е изпечена, намажете горната страна със сместа от чесново масло, докато са още топли. 

Това ще ги насити с вкусен аромат на чесън.

Предложения за сервиране:

Пици: Използвайте пърленките като основа за бързи пици, добавяйки вашите любими топинги.

Гарнитура: Поднесете пърленките като гарнитура за потапяне в любимите ви супи или яхнии.

Обвивки: Използвайте ги като обвивки за сандвичи или гирос.

Дипове: Сервирайте с различни дипове като хумус, дзадзики или баба гануш.

Тези меки и апетитни пърленки са лесни за приготвяне и изключително вкусни. 

Независимо дали ги сервирате като основно ястие или като гарнитура, те със сигурност ще впечатлят всички на масата. 

Пригответе ги за 10 минути и се насладете на домашно приготвените пърленки без мая!

Насладете се на вашите чеснови хлебчета топли и свежи!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации