"Разчистете мазето, защото ще искате да направите възможно най-много кисели краставички от тези - страхотни са"
Обожавам тези краставички и затова ще правим само от тези тази година.
Миналата година направихме само 2 буркана за проба и ги изядохме с мъжа ми за 1 ден.
Наистина отлично и напълно просто!
Необходими продукти
корнишони
лук - 3 резенчета на буркан
моркови няколко кръгчета
черен пипер - 5 зрънца на буркан
хрян - по 1 малко парченце корен на буркан
синап - десетина зрънца на буркан
захар - 1 с.л. на буркан
домашен оцет - 3 с.л. на буркан
сол - 1 с.л. на буркан
Начин на приготвяне
На дъното на буркана се поставят черният пипер, синапът и малко парченце хрян.
След това краставичките се нареждат плътно и се овкусяват със солта, захарта и оцета.
Накрая се поставят лукът, морковите и магданозът и се налива вода до ръбчето на стъкления съд.
Бурканите се запечатват и така приготвените консерви се подлагат на стерилизация, траеща около няколко минути.
Когато поизстинат се изваждат от водата и се поставят с капачката надолу.
Киселите краставички в буркани са готови.
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!