Google Translate

Търсене в този блог

Кисели краставички без варене: Миналата година направихме само 2 буркана за тест, тази година направихме много!

"Разчистете мазето, защото ще искате да направите възможно най-много кисели краставички от тези - страхотни са"

Обожавам тези краставички и затова ще правим само от тези тази година. 

Миналата година направихме само 2 буркана за проба и ги изядохме с мъжа ми за 1 ден. 

Наистина отлично и напълно просто!

Необходими продукти

корнишони

лук - 3 резенчета на буркан

моркови няколко кръгчета

черен пипер - 5 зрънца на буркан

хрян - по 1 малко парченце корен на буркан

синап - десетина зрънца на буркан

захар - 1 с.л. на буркан

домашен оцет - 3 с.л. на буркан

сол - 1 с.л. на буркан

Начин на приготвяне

На дъното на буркана се поставят черният пипер, синапът и малко парченце хрян.

След това краставичките се нареждат плътно и се овкусяват със солта, захарта и оцета.

Накрая се поставят лукът, морковите и магданозът и се налива вода до ръбчето на стъкления съд.

Бурканите се запечатват и така приготвените консерви се подлагат на стерилизация, траеща около няколко минути.

Когато поизстинат се изваждат от водата и се поставят с капачката надолу.

Киселите краставички в буркани са готови.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации