В търсене на десерт, който ще впечатли вашите близки и гости?
Представяме ви невероятно вкусна ягодова торта, която буквално се топи в устата!
Тази рецепта съчетава нежната сладост на пресни ягоди с лек и пухкав блат, създавайки перфектния освежаващ плодов деликатес за всяко събитие.
Независимо дали празнувате специален повод или просто искате да поглезите семейството си, тази ягодова торта ще се превърне в любим десерт, който всички ще искат да опитат отново и отново.
Следвайте нашата лесна и подробна рецепта, за да приготвите този незабравим кулинарен шедьовър, който ще създаде неповторими спомени на всяка трапеза.
Рецептата за нежна ягодова торта е от YouTube канала Lecker mit Kristy
Имаме нужда от:
(обем на чашата 200 мл)
2 яйца
щипка сол
180 г гранулирана захар (1 чаша)
60 мл растително масло (3 супени лъжици)
150 г кисело мляко (8 супени лъжици)
250 г обикновено брашно (1 + 2/3 чаши)
10 г бакпулвер (2 чаени лъжички)
50 мл лимонов сок (1/4 чаша)
350 г ягоди
бадемови люспи
По избор:
пудра захар за поръсване
настърган кокос
какао (ако искате да получите тесто от два цвята)
Приготвяне:
Разбийте яйцата в купа, добавете солта и захарта и разбийте с миксер.
След това добавете киселото мляко, олиото и разбийте.
Пресейте брашното с бакпулвера през цедка.
Разбъркайте старателно с бъркалка.
Добавете лимоновия сок към тестото и разбъркайте.
Накрая се добавят 2/3 от наситнените ягоди от общото количество и се разбърква.
Застелете форма за печене (26 х 18 см) с хартия за печене, намажете краищата с масло и изсипете тестото.
Подравнете тестото и отгоре наредете останалите ягоди.
Накрая поръсете с бадемови люспи.
Сложете сладкиша в предварително загрята фурна.
Пече се 40 минути при температура 180°C.
След изпичане по желание поръсете сладкиша с пудра захар.
Можем да сервираме.
Желаем ви добър апетит!
Видео урок:
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!