Google Translate

Търсене в този блог

Имате нужда само от 1 заквасена сметана и пакет паста: 11 най-добри рецепти за супер бърза вечеря със страхотен вкус!

Пастата със заквасена сметана се приготвя лесно, дори и за вашето храносмилане.

Освен това вкусът им е наистина фантастичен, опитайте ги днес за обяд или ранна вечеря!

Мигновена паста за заети родители

Имаме нужда от

300 г паста (всякаква)

сметана

зехтин

Домашни зеленчуци

Кашкавал за поръсване

2 скилидки чесън

Шунката се нарязва на кубчета

Приготвяне:

Сварете макароните във вряща подсолена вода.

В тиган запържете за кратко наситнен чесън и шунка в олио, добавете сметаната и разбъркайте добре.

Накрая смесете с пастата директно в тигана, разбъркайте и подправете с домашните зеленчуци.

Сервирайте поръсени със кашкавал.

Паста с бекон 

Имаме нужда от:

500 г паста

200 г бекон (или шунка)

1 буркан заквасена сметана

100 г топено сирене

5 глави лук

малко смлян черен пипер

малко риган

Приготвяне:

Ще подготвим съставките.

Нарежете лука и бекона.

Да ги ​​запържим

Междувременно сварете макароните според инструкциите.

Когато лукът и беконът се запържат, добавете топеното сирене, оставете да се разтопи, разбъркайте.

Добавете заквасена сметана, разбъркайте, подправете и оставете настрана, не варете.

Оставяме да се готви под капак, за да се смесят вкусовете.

Можем да подправим и украсим със зелен лук.

Бърза паста с гъби

Имаме нужда от:

500 г паста

1 глава лук

3 супени лъжици масло

200 г пресни гъби

2 супени лъжици обикновено брашно

500 мл бульон

сол на вкус

200 г заквасена сметана

Приготвяне:

Нарязаният лук се задушава в 1 супена лъжица масло, добавят се резенчетата гъби и се задушават леко.

От останалото масло и брашното се забърква, разрежда се с бульона и се вари 20 минути.

Посолете, добавете задушените гъби, заквасената сметана и оставете да заври.

Накрая смесете соса със сварената паста.

Страхотна салата с паста

Тази салата е чудесен избор за бърз обяд или лека вечеря, която засища, но в същото време не съдържа излишни калории и не натоварва организма. Освен това можете да я  приготвите само за няколко минути.

Имаме нужда от:

Паста фузили (за да е цветна салатата, можем да изберем цветна паста)

1 парче пилешки гърди

1 чушка

2 средно големи домата

Сол, смлян черен пипер на вкус

Дресинг:

½ буркан заквасена сметана

½ бурканче кисело мляко (може да използваме и домашна майонеза)

Сок от ½ лимон

Сол

Сушени билки (риган, босилек, провансалски пипер...)

Приготвяне:

Сварете макароните в подсолена вода ал денте.

Измийте, почистете и нарежете пилешкото месо на кубчета.

Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва леко в тиган.

Смесете киселото мляко със сметаната в купа и подправете със сол, билки и лимонов сок.

След това в купа за салата се слагат сварени и отцедени макарони, пилешко месо, ситно нарязани зеленчуци и накрая се залива с дресинг от кисело мляко.

Разбъркайте добре и поставете в хладилника за около 1 час, за да се смесят отделните вкусове.

10-минутна паста

Имаме нужда от:

1 опаковка паста (тортелини)

3-4 кисели краставички

200 г задушена шунка, нарязана на кубчета

150 г твърдо сирене

3 супени лъжици заквасена сметана (или майонеза)

2 супени лъжици наситнен магданоз

Сол и черен пипер

Приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката (аз направих тортелини, но може и друга паста).

Изцедете.

Нарежете краставиците, шунката и сиренето на кубчета.

Смесете всички съставки с паста и накрая с майонеза или заквасена сметана.

Желаем ви добър апетит! 

Паста с пиле и чесън

Имаме нужда от:

400 г заквасена сметана

400 г паста 

сол

4 скилидки чесън

2 средни глави лук

2 лъжици растително масло

150 г варено пиле (или запържено в тиган)

черен пипер

2 лъжици зехтин

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката в подсолена вряща вода.

След това ги отцеждаме.

Нарежете лука на филийки, а чесъна наситнете.

Запържваме всичко в тиган на сгорещено растително масло.

Ако е необходимо, долейте вряла вода от пастата и намалете огъня.

Добавете отцедена паста, заквасена сметана и нарязано пиле (най-добре от гърдите).

Добавете съставките постепенно и винаги разбърквайте старателно.

Подправете със смлян черен пипер.

Ако сосът е много гъст, добавете водата, в която са се варили макароните, колкото е необходимо.

Преди да завършите, украсете със зелен лук.

Флаш паста с броколи

Инстантни макарони с шунка и броколи: Не е нужно да стоите половин ден на котлона, става за 15 минути!

Имаме нужда от:

300 г паста

300 г броколи

150 г шунка, нарязана

1 чаша заквасена сметана

1 чаша сметана за разбиване

100 мл мляко

100 г настърган кашкавал

Сол, черен пипер, индийско орехче

Приготвяне:

Сварете макароните във вряща вода според указанията на опаковката (около 7 минути) и сварете за кратко с пастата накъсаните на розички броколи.

Смесете всички съставки за соса в тиган, оставете да заври и добавете пастата с броколи. Разбъркайте, поръсете със кашкавал и сервирайте веднага

Версия на фурна (малко по-дълга, но отлична):

Наредете сварената паста върху лист за печене, добавете броколи и покрийте със соса, поръсете със кашкавал.

Сложете във фурната на 180 градуса да се пече за 20 минути.

Дива паста

Гениален "Див" сос със свинско: Добавете към него паста и обядът е готов!

Имаме нужда от:

700 г свинско филе, нарязано на парчета

4 лъжици свинска мас

4 средно големи парчета моркови

4 средно големи парчета магданоз

1 среден лук

3 дафинови листа

1 чаена лъжичка черен пипер

1 чаена лъжичка суха майорана

Лют пипер на вкус

1 чаена лъжичка лимонов сок

Сол

1 чаена лъжичка захар

4 супени лъжици горчица

330 г заквасена сметана

1 супена лъжица обикновено брашно

500 мл вода

500 г паста на вкус

Приготвяне:

В дълбок тиган се разтопява свинската мас и върху нея се запържва ситно нарязания лук.

След това добавете ситно нарязаните моркови, магданоза и месото.

Задушава се за кратко и когато месото омекне се залива с вода, добавят се подправките, дафиновия лист, захлупва се с капак и се оставя да къкри докато месото омекне.

Смесете заквасената сметана, горчицата, брашното в купа и постепенно добавете към месната смес при непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, можем да сервираме.

Като гарнитура всяка паста е отлична.

Паста с месо и сос от сирена

Имаме нужда от:

400 г всякаква паста

Сол и черен пипер

600 г пилешки гърди

Растително масло

250 г настърган кашкавал

3 чаши заквасена сметана

Ситно нарязан магданоз

Приготвяне:

Сварете макароните в леко подсолена вода.

Пилешките парчета се нарязват на ситно, овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в малко олио до златисто.

Смесете в купа настърганият кашкавал сметаната и магданоза.

Можем да добавим сол на вкус.

Намажете съд за печене с малко олио, наредете в него пастата с пилешкото и залейте със соса.

Слагаме в загрята фурна, където печем на 180 градуса за около 30 минути.

Паста със сметана

Инстантни спагети със заквасена сметана: Опитах ги на почивка и са невероятни - всички, които ги опитаха, ги похвалиха!

Имаме нужда от:

500 г спагети,

150 г шунка,

3 лъжици масло,

3 скилидки чесън,

200 г заквасена сметана,

200 г кашкавал,

сол,

смлян пипер,

щипка индийско орехче.

Приготвяне:

Сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете, но запазете 100 мл вода от пастата за соса.

Докато пастата се готви, в тигана се наливат 2 лъжици олио и се запържва наситненият чесън за около 1 минута.

Добавете индийското орехче и водата за пастата, в която сме разбъркали сметаната (може да се извади направо докато се готви пастата).

Оставете да заври, добавете макароните, ситно нарязаната шунка и разбъркайте.

Поръсете кашкавал директно и сервирайте.

Бърза паста

Имаме нужда от:

1 чаша заквасена сметана или кисело мляко (200 мл)

2 лъжици майонеза

1 супена лъжица ябълков оцет

1 супена лъжица горчица

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

Джоланчета, сварени и отцедени

Ситно нарязан стрък целина или ситно настърган корен целина

2 ситно нарязани шарени паприки

Зелен лук, нарязан на ситно

Приготвяне:

За соса смесете в купа всички продукти - майонеза, кисело мляко, оцет, горчица, захар, сол и черен пипер.

Смесете сварените, отцедени свински джоланчета и ситно нарязаните зеленчуци.

Разбъркайте и сервирайте.

Страхотна салата за лятото, препоръчвам я.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации