Хлябът става най-вкусен още първия ден след изпичане, но е толкова лесен, че можете да го приготвите, когато пожелаете.
Съвсем елементарно е и изобщо не е нужно да се меси.
Рецептата намерихме в канала на Pinch of Yum.
Например, опитайте го днес за вечеря, той е изключително хрупкав и има мека среда.
Имаме нужда от:
3 чаши обикновено брашно Т 650
1,5 чаши хладка вода
1/2 чаена лъжичка суха мая
1,5 чаени лъжички сол
* чашата да е от 250мл.
По избор:
счукан кимион
едра сол
сусам, ленено или слънчогледово семе
Приготвяне:
Забележка:
Не се притеснявайте, ако тестото е малко по-течно, така или иначе хлябът ще се изпече идеално, дори по-добре според мен.
Сложете всички сухи съставки в купа.
Разбъркваме.
Добавете вода и разбъркайте отново.
Покрийте с фолио.
Оставете тестото да втаса 12 часа.
Най-подходящо е да приготвите тестото вечер и да изпечете хляба сутринта или да объркате тестото сутринта, а да изпечете вечерта.
Междувременно пуснах фурната да загрее на 230 и сложих чугунената тенджера във фурната да се загрее за половин час.
Може и от стъкло Jensen, но задължително с капак.
Прехвърлете внимателно втасалото тесто върху хартия за печене в горещ съд или тава за печене.
Покрийте и печете 30 минути.
Отваря се и се пече още 10 до 15 минути, за да хване хубава хрупкава коричка.
Това е всичко!
Желаем ви добър апетит! :-)
Видео урок:
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!