Google Translate

Търсене в този блог

Хляб чудо без месене : Дори не чакаме да изстине това не може да се сравни с хляба от магазина!

Хлябът става най-вкусен още първия ден след изпичане, но е толкова лесен, че можете да го приготвите, когато пожелаете.

Съвсем елементарно е и изобщо не е нужно да се меси.

Рецептата намерихме в канала на Pinch of Yum.

Например, опитайте го днес за вечеря, той е изключително хрупкав и има мека среда.

Имаме нужда от:

3 чаши обикновено брашно Т 650

1,5 чаши хладка вода

1/2 чаена лъжичка суха мая

1,5 чаени лъжички сол

* чашата да е от 250мл.

По избор:

счукан кимион

едра сол

сусам, ленено или слънчогледово семе

Приготвяне:

Забележка:

Не се притеснявайте, ако тестото е малко по-течно, така или иначе хлябът ще се изпече идеално, дори по-добре според мен.

Сложете всички сухи съставки в купа.

Разбъркваме.

Добавете вода и разбъркайте отново.

Покрийте с фолио.

Оставете тестото да втаса 12 часа.

Най-подходящо е да приготвите тестото вечер и да изпечете хляба сутринта или да объркате тестото сутринта, а да изпечете вечерта.

Междувременно пуснах фурната да загрее на 230 и сложих чугунената тенджера във фурната да се загрее за половин час.

Може и от стъкло Jensen, но задължително с капак.

Прехвърлете внимателно втасалото тесто върху хартия за печене в горещ съд или тава за печене.

Покрийте и печете 30 минути.

Отваря се и се пече още 10 до 15 минути, за да хване хубава хрупкава коричка.

Това е всичко!

Желаем ви добър апетит! :-)

Видео урок:

 

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации