Google Translate

Търсене в този блог

Най-бързото прочистване на черния дроб, профилактика на заболявания и укрепване на имунитета

Оздравителната магия на Ябълковия сок, Цвеклото и Морковите: 

Рецепта от Китайския Диетолог Ченг Лий

Ченг Лий, известен китайски диетолог, ни представя своята уникална рецепта за напитка, която обещава цялостно оздравяване на тялото. 

Това здравословно смути съчетава вкуса на ябълката с полезните свойства на цвеклото и морковите, създавайки малко чудо от съставки, които са лесно достъпни за всеки.

Процесът на приготвяне е лесен - след изстискване, оставете сока да престои кратко време, така че всички хранителни вещества да се освободят и обогатят напитката.

Лечебните ефекти на тази напитка са впечатляващи:

– Детоксикация на черния дроб и бъбреците

– Профилактика на онкологични заболявания

– Укрепване на имунната система

– Подмладяване на кожата

– Лечение на щитовидната жлеза

– Помощ при отслабване

Необходимо е обаче да бъдете внимателни, тъй като тази напитка не е подходяща за хора с диабет, диария, уролитиаза и стомашни проблеми.

Ябълките, които са една от основните съставки, съгласно китайската медицина, укрепват сърцето, утоляват жаждата и овлажняват белите дробове. 

Ябълковият оцет дори може да предотврати образуването на камъни в бъбреците. 

Различни проучвания показват, че ежедневната консумация на ябълки може да намали риска от различни кожни заболявания. 

И не на последно място, една ябълка съдържа само 50-80 калории и няма мазнини или натрий, като същевременно предоставя богат източник на витамини C, A и флавоноиди.

Цвеклото, с други думи, предлага бетацианин - вещество, което помага за детоксикацията и предотвратява рака. 

То също така помага при заболявания на жлъчния мехур, понижава холестерола и е богато на витамини като B1, B2, C и фолиева киселина. 

Съдържащият се калий укрепва сърдечния мускул и подпомага нормализирането на кръвното налягане.

Морковите, също така включени в рецептата, са известни с положителния си ефект върху зрението, благодарение на бета-каротина. 

Каротеноидния пигмент предпазва от макулна дегенерация и катаракта, докато фалкаринолът в морковите намалява риска от рак на белия дроб, гърдата и дебелото черво. 

Морковите също така подпомагат балансирането на холестерола и кръвното налягане, като предоставят антиоксиданти за защита на кожата и детоксикация на черния дроб.

Всичко, от което се нуждаете, са 1 голяма узряла ябълка (или 2 малки), 2 малки моркова и 1 средно цвекло.

Приготвянето е бързо и просто:

Измийте внимателно продуктите и ги обелете. 

За ябълката не е нужно почистване.

Премахнете средата и нарежете всичко на малки кубчета.

Поставете съставките в сокоизстисквачка. За тези, които използват блендер, добавете чаша вода.

Готовият сок от цвекло може да бъде овкусен със сок от лимон и малко мед.

Не пропускайте удоволствието от вкуса и ползите, които този сок предоставя. 

Пийте го бавно или го оставете в хладилника в плътно затворен съд за следващия ден.

Спазвайте метода от поне една напитка на ден, предпочитана на празен стомах и около час преди закуска. 

Ако сокът добре ви понася, след един месец можете да направите двуседмична почивка и да продължите с тази освежаваща напитка за поддържане на здравословен начин на живот.

Събудете вкусовете и силата на природата с този сок, който ви подпомага в пътя към по-добро физическо и умствено благополучие.

Накрая, следвайки простата рецепта за приготвяне, можете да създадете вашия собствен сок от цвекло, моркови и ябълка. 

Пийте бавно, наслаждавайте се на вкуса и ползите за здравето си. 

Според Ченг Лий, ако следвате този режим редовно, можете да постигнете не само цялостно оздравяване, но и подобрение на общото си благосъстояние.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации