Google Translate

Търсене в този блог

Какво провокира херпес и болестта на Алцхаймер

При спазване на принципите на правилното хранене е важно не само да се използват висококачествени и здравословни продукти. 

Също така е важно да се поддържа баланс на витамини и аминокиселини, които при прекомерно количество вредят на организма. 

Например, лизинът и аргининът са необходими за много процеси, но в големи количества те провокират обостряне на херпес и болестта на Алцхаймер .

Херпесният вирус е един от най-разпространените в света. Той засяга ДНК на нервните клетки и не може да бъде напълно излекуван. 

Но докато се поддържа здравословен начин на живот, болестта се потиска от имунната система, без да се навреди на човека. 

Като превантивна мярка можете да изключите продукти, които провокират активността на вирусните клетки.

Как аминокиселините влияят на херпеса

От 50-те години на миналия век диетолозите активно провеждат изследвания, които доказват връзката между нивото на аминокиселините и активността на херпесния вирус. 

Те открили, че употребата на аргинин стимулира растежа на вирусните клетки, причинява рецидив и тежко обостряне. 

От друга страна, достатъчно количество лизин укрепва имунната система, потискайки инфекцията.

Лекарите наричат ​​аргинина "любимото лакомство" на всеки вид херпесен вирус. 

С повишаване на нивото му в кръвта се създава мощно подхранване на болестта, появяват се обриви и воднисти мехури по устните, тялото и гениталиите. 

С намаляването, патогенът губи активност и периодът на ремисия се увеличава с 2-2,5 пъти. Ако приемате допълнително лизин, е възможно напълно да потиснете херпеса.

Ето защо, при чести рецидиви на херпес, можете да опитате не само лечение с лекарства. Коригирайте диетата си, намалете приема на храни, богати на аргинин.

В същото време добавете ястия, обогатени с лизин, за да подкрепите тялото и да забравите за вируса.

Ползи за здравето и дейността на лизин

Лизинът е ценна аминокиселина, която тялото може да получи само от храната. Той е част от много протеини, е строителен материал за клетките, мускулните влакна и стените на съдовете. 

Нуждата от него нараства през периода на активен растеж, докато спортувате, трупате мускулна маса ако сте активни спортисти.

Човек получава основните запаси от лизин от следните продукти:

червено месо;

свинско;

пиле;

всякакви млечни продукти и сирене;

яйца;

сардини;

бобови растения.

Лизинът инхибира растежа на херпесния вирус, бори се с патогените на SARS и е антидепресант. 

Ефективно предотвратява пристъпите на мигрена, повишава ефективността и зарежда с енергия. Подобрява еластичността на косата, стимулира растежа и.

Минималното количество лизин се намира в растителните продукти и зърнените култури. Това обяснява защо нивата му винаги са минимални при вегетарианците. 

Ето защо, при чести рецидиви на херпес, не забравяйте да добавите месни ястия, гарнитури от боб или нахут към диетата, яжте извара и сирене за закуска.

Как да намалим нивото на аргинин: яжте правилно

Но победата на болестта и постигането на стабилна ремисия е възможно само с баланс на лизин и аргинин. 

Последната аминокиселина трябва да се "поддържа" на минимално ниво, като не дава храна на вируса. 

Той се синтезира от тялото самостоятелно и в достатъчни количества, така че не се препоръчва допълнително да се приема веществото.

При херпес и слаб имунитет е важно да се изключат храни с високи нива на аргинин от ежедневното меню:

шоколад;

захар;

сусам;

фъстък;

сладкиши, бисквити и хляб от бяло брашно;

стафиди и сушени плодове.

Изброените продукти съдържат празни въглехидрати и не са полезни за организма. Не е нужно да се отказвате напълно от шоколада, но е достатъчно да се поглезите с малко лакомство веднъж седмично.

Контрол на болестта на Алцхаймер

Последните проучвания показват, че някои видове херпес вирус увеличават риска от развитие на болестта на Алцхаймер. 

Следователно диета, обогатена с аргинин, може да ускори процеса на смърт на мозъчните клетки. 

Лекарите препоръчват спазването на диета, която укрепва организма и потиска развитието на херпесвирус в кръвта.

За да предотвратите опасно заболяване, трябва:

Яжте повече храни, съдържащи антиоксиданти (зеленчуци, плодове, зеленолистни) дневно.

Поддържайте високи нива на омега-3 и омега-6 киселини.

Приемайте допълнително витамин D, ходете по-често на слънце.

Не преяждайте, следете наднорменото тегло.

Херпесният вирус не е активен при добър имунитет. 

Не забравяйте да спите достатъчно, научете се да се противопоставяте на стреса, не се претоварвайте по време на работа. 

Правилното хранене ще допълни профилактиката, ще подобри функционирането на цялото тяло и мозъка.

Лизинът и аргининът са ценни аминокиселини, необходими за химичните и метаболитни процеси, регенерацията на тъканите. 

Но за потискане на херпесния вирус и болестта на Алцхаймер не е важно количеството вещества, а балансът, който може да се поддържа само с правилната диета

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

Източник: econet

Популярни публикации