Google Translate

Търсене в този блог

Упражнение укрепващо съдовата система

Здравето на съдовата система е основното нещо за нормалното кръвообращение на човек, затова е много важно да се укрепят стените на кръвоносните съдове. Има много методи за възстановяване на еластичността на стените на капилярите, упражненията са отлични за профилактика и в началните етапи на съдови заболявания.

Първоначално тъканта на стените на кръвоносните съдове е много здрава и еластична. Но поради промени, свързани с възрастта и хронични заболявания, става крехка и причинява трудности във физиологичното разширяване или стесняване на артериите и вените.

Това води до образуване на застой на кръвта и нарушено кръвоснабдяване на вътрешните органи и системи.

Упражнение за здравето на кръвоносните съдове

Начална позиция: легнало по гръб (можете да легнете на пода или на твърдо легло). Поставете ръцете си по тялото, натиснете ги, така че лактите да не докосват повърхността на леглото, затворете пръстите си. 

Краката прави, петите и пръстите са свързани един с друг. Гледайте пред себе си, когато правите упражнението.

Повдигнете двата съединени крака на 30-40 см от повърхността, внимавайте да не се огъват в коленете. В същото време повдигнете главата и раменния пояс на приблизително същата височина.  

Опитайте се да държите главата и тялото в една права линия. Повдигнете, така че очите ви да са на същото ниво като върховете на пръстите ви. Когато повдигате, гледайте пръстите на краката си.

Просто упражнение за подобряване на съдовата функция 

Дишането е спокойно, през носа, без определен ред . Концентрирайте се върху областта на пъпа. Ако сте изпълнили всички движения правилно, тогава скоро на това място ще почувствате напрежение. 

Появата на това усещане е сигнал, че е време да завършите упражнението и да се върнете в изходна позиция . Ако не усещате напрежение, останете в това положение колкото е възможно повече. 

Постепенно ще го усетите. Това упражнение се прави само 1 път.

Благоприятни ефекти:

упражненията имат благоприятен ефект върху мястото, където са концентрирани голям брой кръвоносни канали;

лекува хронични заболявания на стомашно-чревния тракт;

елиминира повишеното образуване на газ;

укрепва коремните мускули;

подобрява храносмилането;

предотвратява появата на хернии;

укрепва мускулите на краката.

Aко статията ви допада може да харесате и споделите нашата страница с вашите приятели:

Популярни публикации