Google Translate

Търсене в този блог

Баба която излекува огънатия си гръбнак с помощта на йога

 

86-Годишна жена излекува сколиоза с помощта на йога, и напълно трансформира тялото си!

Сколиоза е заболяване, характеризиращо се с ненормално, странично изкривяване на гръбнака. Това е доста общо състояние, което понастоящем засяга повече от 4 милиона американци.

 Въпреки че точна причина често не може да се даде, се смята, че травмата и аномалията на костите са най-често засегнати при сколиоза.

Типичното лечение включва корекция на гръбначния стълб или операция, в зависимост от възрастта на пациента. Независимо от това, е доказано, че упражненията играят съществена роля, когато става дума за това състояние.

Тази статия разказва историята на една възрастна жена, която решила да вземе нещата в свои ръце и да направи всичко възможно да излекува гръбначния си стълб.

В продължение на десетилетия Анна Пес страдала от сколиоза с особено тежко изкривяване и изгърбване. На 86-годишна възраст състоянието й се влошава и стига до там, че трябва да се придвижва с инвалидна количка. 

През 2014 г. отишла във Ваганер, Южна Каролина, за да посети роднини. Независимо от това, че непрекъснато страдала от болки в долната част на гърба.

“Изпитвах ужасна болка, която сякаш се впиваше в гърба ми”, казва тя. – Трябваше да се качвам по стълбите и да сядам в инвалидна количка по време на престоя.”

Но тази жена отказала да приеме това състояние като единствен изход.

“Опитах всичко: акупунктура, физиотерапия и хиропрактика”, добавя тя. – Чувстваш се добре за известно време, но след това болката се връща отново.”

На дъщерята на Пез ѝ хрумнала идея, с която да облекчи болките на майка си, затова я запознала със сертифициран инструктор по йога и специалист в проблемите с гърба. Скоро започнали да тренират, практикувайки различни пози и разтягане. 

Отначало положението било трудно и много болезнено, но лека полека всичко си дошло на мястото.

Изненадващо Анна можела да върви след един месец!

“Два месеца по-късно, Анна вече знаела какво трябва да прави, когато болките се появявали.”, споделя инструкторът. – Например, ако изпитвала болка в тазобедрената става, тя би седнала на един стол и би поставила глезена върху коляното си.”

Рейчъл Йесен, инструкторката по йога, научила за тези възстановителни пози, след като сама трябвало да се пребори със сколиозата. След серия от безполезни процедури ѝ препоръчали да изпробва тези пози от йогата.

“Трябваше да нося шина на гърба в продължение на пет години и трябваше да правя физиотерапия всяка седмица, но тези упражнения се оказаха единственото нещо, което проработи”, споделя Йесен.

Вижте още: Отпускане на тялото с 5 йога пози

“Сега се чувствам добре, защото мога да се контролирам и да направя това, което не можах да направя преди”, разказва Пес. – „Бих го препоръчал на други хора.”

Силата на йога

Доказано е, че йогата работи чудеса за поддържане на общото здраве, както и предотвратяване/лекуване на следните неразположения:

  • Депресия
  • Умор
  • Рак
  • безсъние
  • високо кръвно налягане
  • Исхемична болест на сърцето
  • Затлъстяване
  • Слаби мускули
  • Диабет тип 2
  • Сърдечно заболяване
  • Стрес
  • Безпокойство

Както можете да видите от историята на Пес, йогата също лекува сколиоза. С помощта на инструктора си, Анна претърпяла радикална трансформация.

Можете да видите нейната трансформация на това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=ViwjkeZBwhM&feature=emb_title

Популярни публикации