Google Translate

Търсене в този блог

Отвара която прочиства токсините и шлаките от организма

 

Всички знаем, че токсините са сред основните виновници за болестите. Нашето тяло когато се задръсти с токсини, не може да функционира правилно. Когато това се случи, човек се разболява, и трябва да вземе спешни мерки за здравето си.

Има ли начин да изхвърлим токсините със чай?

Този вариант не е единственият но е най-добрия и вие ще го усетите.

Направете си чай от върбова кора за изпотяване, помогнете на организма си да изхвърли чрез потта всички тези токсини които ви пречат на здравето.

Чая от върбова кора се приготвя по следния начин: 

Смесвате  1 ч.л. суха, върбова кора която нарязвате на много малки парченца

1 ч.л. изсушени цветове от липа 

1 ч.л. цвят от бъз, половинка ч.л. анасон и толкова розмарин

Когато сте готови заливате билковата смес с 1 ч.ч. вряла вода вода и след 15 минути прецеждате. Този елексир се приема по два пъти на ден, това са 2 чаши. За тези от вас които почиват през уикенда, е удачно тогава да го направите. Трябва да си останете в къщи в леглото завити с одеяло, за да може да предизвикате силно изпотяване, по този начин, ще изхвърлите токсините от тялото си много по-лесно.

Върбовата кора и нейните ползи:

В билката върбова кора, се съдържа салицин, който навлизайки в тялото, се превръща в салицилова киселина. Другите полезни вещества – танините, гликозидите, флавоноидите, действат противовъзпалително. Именно тези нейни свойства правят тази кора супер подходяща за детоксикация и лечение на всякакви видове простудни заболявания.

Много от билкарите в България казват, че чаят от върбова кора помага и при заболявания в ставите.

Популярни публикации