Google Translate

Търсене в този блог

Изчистете натрупаните мазнини от черния дроб с този невероятно полезен зеленчук

 


Повечето хора поставят своето здраве пред всичко и са напълно прави да го правят. Нашето здраве е най-важното нещо и за него винаги трябва да ни е грижа. Въпреки това, да се грижиш за здравето е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Как с възрастта, различните телесни функции се забавят, което води до проблеми, като задръстване на дебелото черво и загуба на вода. Понякога мазнините могат да се натрупат в черния дроб това води до проблеми, които значително могат да навредят на здравето. За щастие, има прост естествен лек, който може да помогне в такива случаи - цвекло.

То може да премахнете мазнините от черния дроб и да предотврати задръстване на дебелото черво, както и да подобри зрението. Хората го използват, за да лекуват анемия и да засилят сърдечно-съдовата система, защото е богато на желязо и може да подобри кръвообращението.

Цвеклото съдържа две редки съставки с име бетаин и триптофан, които намаляват стреса и успокояват нервите, а също така притежават и анти възпалителни и антиоксидални свойства, които правят цвеклото идеалното оръжие срещу рака.

Този зеленчук основно се яде в пресен, или във вид на салати - ето, ако можете да направите супер здравословна салата от цвекло, която ще подобри цялостното здраве.

Състав:

- 2-3 цвекло

- 2 глави лук

- зехтин

- оцет

- щипка сол

Подготовка:

Обелете цвеклото и варете, докато омекне, а след това и го нарежете на парчета.  Отбележете, че цвеклото не трябва да бъде сварено и меко. Може да се вари 10 минути, достатъчно, за да се дезинфекцира.

Процеса повторете с лука и го добавете в чинията, а след това добавете малко олио, сол и оцет, и се почерпете с вкусната салата.

Ежедневната консумация ще изчисти вашето дебело черво, черния дроб и ще ви се подобри зрението.  Както можете да видите, цвеклото е наистина здравословно и питателно, поради което би трябвало да се превърне в част от ежедневната ви диета./blitz.bg

Популярни публикации