Google Translate

Търсене в този блог

Точки на натиск при мигрена, които могат бързо да облекчат болката, без да се прибягва до лекарства



Тези точки са наричани "Акупресурно Съкровище" - При главоболие, настинка, умора, схващане на врата, световъртеж, шум в ушите, тинитус, замъглено зрение, зачервени очи, болки в очите, запушен нос, ринорея. ( обикновена настинка, хрема, алергии, сенна хрема)

Извикайте на помощ - GB20 / Фън Чи
Тази точка се намира на задната част на шията в основата на черепа, в жлебовете от двете страни на средната линия - натискайте в хрущяла. Търсете болката. Като притиснете - тя отшумява и с нея - и блокажа - и енергиите … текат спокойно и започват процесите на самолечение. 

GB20 е идеална при главоболие в задната част на главата и може да помогне и при болки във врата.
Бърза практика:
1. Разтрийте ръцете си. Намерете точките, като преплетете ръцете си заедно, но държите палците си изправени и след това ги поставете зад главата си (вие сте в отпускащо положение и притискате главата си назад). Палците ви естествено трябва да попаднат в тези канали от двете страни.
2. Прилагайте твърд натиск от двете страни едновременно с палци.
3. Приложете достатъчно натиск, за да се почувствате мястото леко болезнено.
4. Продължете да натискате и/или масажирате за 15-30 секунди.


Фън Чи, известен също като Жлъчен мехур 20 (GB20), е акупунктурна точка, разположена на мястото на срещата на основата на черепа и горната част на шията, точно странично от сухожилията на трапецовидния мускул. Акупресурата в този сегмент облекчава редица често срещани заболявания, включително главоболие, схванат врат и запушване на носа, свързани с алергии или обикновена настинка и други.

Понеже Фън Чи лежи точно в основата на черепа, в горната част на задната част на шията, в меките вдлъбнатини точно странично от дебелите сухожилия на трапецовидния мускул - това е „АКУПРЕСУРНО СЪКРОВИЩЕ“, което мнозина попадат спонтанно, забелязвайки, че е приятно да масажирате това място: интуиция, която се оказва в съответствие с това, което знаем за акупунктурната меридианска система .

Полезни действия
Фън Чи е много полезен при безсъние и има тенденция да има релаксиращ и балансиращ ефект върху нервната система.

Вятърен басейн
Фън Чи се превежда на английски като Wind Pool, наречен така, защото местоположението на точката прилича на малък басейн в пейзажа на тялото. Нарича се също така, защото „вятърните патогени“, както ги наричат ​​в китайската медицина, са склонни да се събират тук.
Вятърните патогени са отговорни за обикновената настинка, наред с други заболявания, така че едно нещо, което това означава, че е наистина добра идея! - да покриете тази част от врата си, когато навън е студено и/или ветровито – да речем с качулка или шал – така че ветровите патогени не влизат там.

По отношение на “Чигонг” практиката , масажирането на Фън Чи подпомага освобождаването на мекото небце — както когато казвате „ааа“ — и позволява на енергията да тече в областта на кристалния дворец (горния дантиан) в центъра на главата.

Във връзка с Дао трите съкровища - горният дантиан се свързва с Шен - Духовна енергия
 
Древна техника на акупресура ФънЧи

1. За да активирате Фън Чи, просто плъзнете краищата на средните пръсти на ръцете си в пространството, където основата на черепа ви среща горната част на шията, точно по централната линия (т.е. точно върху гръбначния стълб)
2. След това оставете двата пръста да се плъзнат един от друг, над двете трапецовидни сухожилия (които ще се чувстват като чифт дебели въжета под пръстите ви), където ще се приземи в басейна на жлъчния мехур 20.
3. Използвайте леко КРЪГОВО движение, с лек до умерен натиск, за да масажирате двете точки GB20, като продължавате да ги третирате от една до три минути, когато ще почувствате как виждате по-ясно и по-добре. Защото сте активирали и зоните за освобождаване и очите.
4. Повторете, ако е необходимо, правете това приятно масажиране ако ви е харесало - през целия ден.

Няма ограничение за това колко пъти можете да използвате тези точки и е безопасно да ги използвате точките за по -дълги периоди от време.

Бъдете здрави!

Популярни публикации