Google Translate

Търсене в този блог

Облекчаване на болки в лактите, китките и ръцете


Страдате ли от повтаряща се болка в лакътя, китката или ръката, която изглежда не се подобрява? Има няколко причини, поради които може да почувствате болка или скованост в тези области на тялото. Използваме лактите, китките и ръцете си за шофиране, приготвяне на храна, обличане и много други. Всъщност ние разчитаме на тези горни крайници за ежедневието.

Какво представлява болката в лакътя, китката и ръката?

Болката в лактите, китките или ръцете може да бъде лека, умерена или тежка. Болката може да дойде и да си отиде, в зависимост от различни фактори, включително с какъв вид дейности се занимавате. Освен болката, може да изпитате изтръпване, изтръпване и затруднения при повдигане или вдигане на предмети. Болката в ръцете може да има голямо влияние върху качеството на живот и колко лесно можете да извършвате ежедневни дейности.

Причини за болка в лакътя, китката и ръката

Има няколко причини, поради които може да почувствате болка в лактите, китките или ръцете. По-долу са някои от болезнените състояния, които могат да засегнат тези области на тялото ви.

  • Карпален тунел - Това състояние възниква в китката, където сухожилията и първичен нерв преминават по предмишницата към ръката. Има голям натиск върху средния нерв, който причинява болка в ръката ви. Симптомите могат да включват изтръпване, парене и болка в цялата ръка. Възможно е да има болка в китката, която се простира до лакътя. Може да изпитате отслабен хват и да имате проблеми с повдигането на предмети. Ръката също може да се подуе.
  • Кубитален тунел - Синдромът на кубиталния тунел е стесняване на тъканите в лакътя. Лакътният нерв, който тече от рамото надолу по ръката и до китката, е основната тъкан, която е засегната от това състояние. Симптомите могат да включват слабост в ръцете, изтръпване или изтръпване на розови и безименни пръсти и болка в пръстите и ръцете.
  • Бурсит -Бурситът се случва, когато малките, пълни с течност торбички, които омекотяват сухожилията и ставите в близост до костите ви, се възпаляват. Бурситът често се причинява от прекомерна употреба и повтарящи се движения. Бурситът може да се появи в цялото тяло, включително раменете и лактите.
  • Артрит - Според Фондацията за артрит , артритът е заболяване, което засяга повече от 50 милиона американци. Ако страдате от артрит, това може да засегне ставите чрез лактите, китките и ръцете. Това състояние може да причини различна степен на болка и скованост.
  • Навяхвания - Навяхванията са едни от най-честите наранявания в спорта. Навяхвания и натоварвания в ръцете или китките могат да възникнат при многократна употреба, като например спортна дейност, или след внезапно усукващо движение или падане.

Как терапията помага за болки в лактите, китките и ръцете

Физическата терапия може ефективно да намали или премахне болката в лактите, китките и ръцете. Може дори да ви помогне да избегнете операция. Според Американската асоциация по физическа терапия (APTA), ръчната физиотерапия може дори да работи по -добре от операцията за състояния като карпалния тунел. Често мануалния терапевт ще работи съвместно с Вашия лекар за първична медицинска помощ, за да идентифицира основната причина за вашата болка. терапевтът ще оцени състоянието ви, което може да включва оценка на вашата гъвкавост и сила. След пълна оценка терапевтът ще изготви индивидуална програма за лечение на болката. Упражненията и разтягането могат да бъдат включени, за да подобрите силата си и да увеличите обхвата на движение. 

Ако страдате от болка в лактите, китките или ръцете, обучен терапевт може да ви помогне да облекчите или напълно да премахнете болката. Свържете се с нас днес и насрочете час

Нашия терапевт се ангажира да ви помогне да подобрите качеството си на живот, като същевременно премахнете болката!

Популярни публикации