Google Translate

Търсене в този блог

Поддържайте ставите си здрави с тези 3 практични съвета


Няма съмнение, че упражненията са полезни, но могат да бъдат обременителни за коленете! Знаете ли, че Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ препоръчва поне 150 минути умерени аеробни упражнения или 75 минути интензивни аеробни упражнения? Вярвате или не, вярно е. Правите ли толкова упражнения?

Може да бъде трудно да знаете как да поддържате коленете си сигурни в тези периоди на интензивни физически упражнения, така че терапевтът може да ви помогне да научите подходящи процедури, за да останете стабилни и в безопасност по време на вашите упражнения.

Използвайки основните мерки, описани по-долу, ще гарантирате, че ставите ви не са засегнати, докато преминавате през рутинната си физическа тренировка. Междувременно ни се обадете, за да уговорите среща, за да се срещнете с терапевт и да се върнете към най-доброто чувство.

1. Започнете със здрава основа.

Ако нямате здрава основа под къщата си, тя неизбежно ще се разпадне един ден. Същото важи и за вашето тяло!

Ако сте имали болка в тазобедрената става, може да подозирате, че има проблем със самата тазобедрена става. Въпреки това, няколко ставни проблеми започват в краката. Предотвратяването на наранявания започва от база и е важно да я идентифицирате и да я насочите конкретно!

Важно е да носите обувки, които са подходящи за вашата походка, ръст и тегло, както и за вашето физическо ниво. Това, което поставяте на краката си, не само ги защитава, но и осигурява необходимата опора за коленете ви.

Обувките не са единственото нещо, което може да осигури солидна основа. Промените във вътрешното ухо могат да предизвикат проблеми с баланса с напредването на възрастта. Когато не успеете да запазите равновесие по време на тренировка, натоварвате повече ставите. Терапевтичните процедури имат за цел да подобрят опората ви, както и баланса ви. Работейки с мануален терапевт, можете да помогнете да осигурите солидна основа за себе си и да защитите ставите си.

2. Поддържайте здравословно тегло.

Според Фондация „Артрит“, всеки килограм наднормено тегло, който човек носи, оказва натиск върху коленете на този човек. В резултат на това, ако сте с 10 килограма наднормено тегло, всеки ход, който предприемете, оказва натиск върху ставите ви с 40 килограма. В резултат на това много хора с наднормено тегло ще имат проблеми със ставите. С помощта на терапевт ще разработите рутина, която може да ви помогне да отслабнете и да запазите по-здравословно тегло, като същевременно намалите тежестта върху ставите си.

Вашият физически мануален терапевт ще разработи програма, съобразена с вашите индивидуални нужди, която може да включва йога, аеробни упражнения, вдигане на тежести. Това ще ви помогне да постигнете целта си и да облекчите натиска върху чувствителните зони на тялото си.

3. Научете как да поддържате правилна форма по време на упражнения.

Формата е важен аспект на всеки вид физическа активност. Правилният тип може да означава разликата между физическия напредък и нараняването. Способността ви да извършвате безопасно всяко действие и следователно да предпазвате ставите си зависи от добрия баланс и внимателното подравняване на тялото.

Терапевта може също да ви помогне да подобрите формата си за фитнес, като коригирате всички трудности, които може да изпитате, когато седите, стоите, завъртате, навеждате се, движите се, скачате или носите. Вашият мануален терапевт ще проектира специфични движения и разтягания, за да укрепите формата си и да намалите стреса върху ставите.

Започнете да подобрявате здравето на ставите си още днес

Ако искате да създадете план за упражнения, който да защитава ставите ви, обадете ни се, за да насрочите днес консултация с един от нашите физиотерапевти. Не е нужно да се притеснявате за болките в ставите си, особено когато до вас ще бъде професионалист, готов да ви помогне по време на терапията!

Ние ще ви помогнем да започнете по пътя към поддържане на здравословен начин на живот, без да жертвате ставите си във фитнеса, работа, разходка или където и да е. Свържете се с нас днес, за да започнете бързо да подобрявате здравето на ставите си и да се почувствате най-добре.

Популярни публикации