Google Translate

Търсене в този блог

Облекчете тези непоносими болки в ишиаса с терапевтични процедури

 


Не е нужно да живеете повече с ишиас

Телата ни са изградени от сложна мрежа от мускули, сухожилия, връзки и нерви. Седалищният ви нерв е най-големият нерв, който имате в тялото си. Той се простира от лумбалния гръбначен стълб през областта на задните части и ако има ненужен натиск върху него, може да ви създаде свят на проблеми. Ишиас, известен също като „лумбална радикулопатия“, е много болезнено състояние, възникващо от възпалението на седалищния нерв. Този вид болка обикновено се усеща в лумбалната област и зад бедрото. Също така е често срещан симптом на хората, страдащи от ишиас, че усещат болката, излъчваща се дълбоко в долните крайници.

Ишиасът може да затрудни болезнено огъването, ходенето и упражненията. Най-честата причина за ишиас е лумбалната дискова херния, но тя може да бъде причинена и от увреждане на гърба и дегенерация на диска.

Как мануалната терапия може да ми бъде от полза?

Мануалната терапия за ишиас е неинвазивен, ефективен и безопасен план за лечение, който е насочен към първопричината за вашата болка.

Мануалният терапевт ще разработи специализирано лечение, специфично за вас и вашите нужди.

Вашият терапевт ще ви помогне да научите как да предотвратите ишиас и други болки в бъдеще, като ви научи на домашни упражнения за поддържане.

Практикувайки добра стойка, правилна механика на тялото и поддържайки добра форма, можете също така да предотвратите повторното появяване на ишиас.

Какво мога да очаквам от план за лечение на ПТ?

Пасивна терапия

Пасивната терапия може да включва масажна терапия, електрическа терапия, топлинна терапия или ултразвукова терапия.

Всички тези различни видове лечение могат да помогнат за намаляване на болката, стимулиране на правилното кръвообращение и ускоряване на лечебния процес.

Активна терапия

Активната терапия включва упражнения, специфични движения и разтягания, предназначени да ускорят лечебния процес и да облекчат болката.

Вашият мануален терапевт ще ви обучи на различните участъци и упражнения, които можете да правите у дома за облекчаване на болката.

Ултразвукова терапия

Хората обикновено свързват този вид терапия с бременни жени, но това не е всичко, за което се използват ултразвук! Ултразвуковата терапия помага за облекчаване на болката, като изпраща успокояващи звукови вълни в дълбоките тъкани за облекчение.

Масажна терапия

Масажната терапия помага за облекчаване на болката в седалищния нерв. Той разхлабва стегнатите мускули на гърба, които може да притискат седалищния нерв, и увеличава отделянето на ендорфини за облекчаване на болката. Топлинната терапия помага за отпускане на мускулите и намаляване на възпалението.

Електротерапия

Електротерапията използва електричество за укрепване на мускулите, намаляване на болката, увеличаване на кръвообращението и подобряване на физическите функции.

Нежни, облекчаващи болки разтягания

Физическата терапия обикновено използва няколко различни форми на грижа, за да намали болката и симптомите, които изпитвате при ишиас . Предлагат се активни терапии, пасивни лечения, водни процедури и други.

При възможност вашият мануален терапевт да открие слаби мускули, ще получите подходящи коригиращи упражнения, за да подсилите основната си сила. Тези укрепващи упражнения не само трябва да се концентрират върху долната част на гърба, но и върху коремните мускули, мускулите на тазобедрената става и седалищните мускули.

Всички тези упражнения помагат за укрепване на гръбначния стълб, включително сухожилия, връзки и поддържащи мускули, като същевременно поддържат гръбнака правилно подравнен.

Упражненията за разтягане, които вашата физиотерапия ще ви научи, трябва да са насочени към мускулите, които са сковани и стегнати.

Разтягането на подколенното сухожилие е нормален и съществен аспект от режима на терапията за облекчаване на ишиас. Терапевт може да бъде препоръчан и за учебна програма от водни упражнения. Можете да тренирате удобно с плаваемостта на водата.

И така, как мога да разбера дали имам ишиас?

Според терапевти „Ишиасът най-често възниква, когато херния диск, костна шпора на гръбначния стълб или стесняване на гръбначния стълб (гръбначна стеноза) притиска част от нерва. Това причинява възпаление, болка и често изтръпване на засегнатия крак. "

Ишиасът обикновено се диагностицира с въпроси относно вашата медицинска история, заедно с физически преглед. 

Според Move Forward PT, „Консервативната грижа като мануална терапия често води до по -добри и по-бързи резултати от операцията или болкоуспокояващите“.

Мануалния терапевт ще работи с вас, за да:

  • Помогне да се върнете към нормалните дейности.
  • Подобрите своята гъвкавост.
  • Подобрите обхвата на движение.
  • Намалете болката при ишиас.
  • Обучете ви как да стоите, да се огъвате и усуквате правилно, за да предотвратите бъдещи наранявания.
  • Увеличете силата си.

Популярни публикации