Google Translate

Търсене в този блог

Болките в ставите могат да причинят огромни пречки в ежедневието ви - мануална терапия може да помогне

 

Живеете с болки в ставите? Консултирайте се с мануален терапевт


Имате повече проблеми с придвижването през деня, отколкото някога сте имали? Имате ли проблеми да изпълнявате основните задължения в работата си? Търсите ли извинения да се оттеглите от някои от любимите си занимания, просто защото боли да се движите? Болката в ставите може да превърне дори най -рутинните задачи в ужасни задължения - или да ги направи напълно невъзможни за изпълнение. Трябва да решите този проблем, преди да стане толкова зле, че да не можете да направите нищо.

За щастие можете да получите голяма част от необходимата ви помощ чрез мануална терапия. Нашият мануален терапевт може да ви помогне да оптимизирате мобилността си без лекарства или операция, затова се свържете с нас днес!

Mануална терапия и как може да помогне?

Повечето случаи на болки в ставите ще реагират на консервативни, нехирургични форми на грижа. Но не всички подобни форми на грижа са еднакво полезни.

Например, може би вече сте забелязали, че обезболяващите лекарства стигат толкова далеч, че да облекчат симптомите ви, като същевременно не правят нищо за справяне с причините им.

Нашият мануален терапевт може да помогне на ставите ви да функционират по-нормално, подобрявайки здравето на мускулно-скелетната система, с по-голяма безболезнена свобода на движение като естествен резултат. Възможностите за мануална терапия за болки в ставите включват:

  • Тренировки за изграждане на силата в опорните тъкани на ставите
  • Препоръки за начина на живот/ергономичност, които ще ви помогнат да изпълнявате ежедневните задачи по -удобно
  • Масаж, както и мануална терапия за контрол на болките в ставите и възпалението без лекарства
  • Упражнения за ходене, плуване или колоездене, за да поддържате ставите си в движение
  • Разтягане, за да се увеличи гъвкавостта на ставите

По време на първото си посещение при мануален терапевт, бъдете готови да говорите за симптомите си. Ако Вашият лекар вече е диагностицирал състоянието, което причинява болки в ставите, Вашият мануален терапевт трябва да знае това.

Вашият терапевт ще трябва да знае за вида болка в ставите, която изпитвате, часовете на деня, когато болката е по -силна, и всички физически дейности, с които се занимавате редовно (например имате ли работа, която изисква физическа раждане или седене на бюро по цял ден или сте пенсионер и сте по -малко активни?).

Вашият терапевт вероятно ще ви проведе през поредица от прости тестове по време на първото ви посещение. Те ще бъдат направени, за да се тества обхватът на движение, баланс и стойка. Тази информация ще бъде използвана за създаване на персонализиран режим на мануална терапия, който да ви помогне да облекчите болките в ставите, като същевременно укрепите мускулите, за да подпомогнете ставите.

Вашият план за физическа терапия вероятно ще съдържа комбинация от работа по механика на тялото, упражнения и мануална терапия. Механиката на тялото включва да ви научи на правилния начин да се движите, да седите, да стоите, да повдигате предмети и да се занимавате с други ежедневни дейности, без да причинявате болка на ставите.

Упражненията вероятно ще бъдат с ниско въздействие за облекчаване на натиска върху ставите, като същевременно укрепват мускулите ви, като водна аеробика. Мануалната терапия е специализиран вид терапевтичен масаж, в който вашият физиотерапевт е обучен; мануалната терапия може да помогне за омекотяване на тъканите и облекчаване на болката, свързана със състоянието на ставите.

Изпитвате ли тези симптоми?

Болката в ставите не е просто досадна; може да бъде направо деактивиращо или дори опасно.

Ако например не можете надеждно да завъртите главата си, за да видите трафика, лесно бихте могли да се окажете в автомобилна катастрофа. Скованите стави, които влияят на стойката и походката, могат да увеличат риска от падане.

Просто закопчаването на ризата, приготвянето на храна или писането на чек може да е извън вас. Болката в ставите трябва да бъде забавена и обърната, за да можете да продължите да живеете живота, който искате!

Може ли едно от тези състояния да причини вашата болка?

Ако някога сте скъсали ставен лигамент или сте счупили кост в ставата, вероятно сте изпитали много болка за определен, ограничен период от време.

Това е известно като остра болка в ставите. Но в някои отношения хроничната болка в ставите може да бъде много по -изтощителна, тъй като ви преследва месеци след месец и година след година.

Този вид ставни болки обикновено се причиняват или влошават от:

  • Остеоартрит- Остеоартритът е прогресивна, обикновено свързана с възрастта дегенерация на хрущяла, която нормално омекотява костните краища на ставата.
  • Ревматоиден артрит - Ревматоидният артрит се причинява от анормални реакции на имунната система, които атакуват лигавиците на ставите, предизвиквайки пристъпи на подуване, болка, скованост и увреждане на ставите.
  • Неергономични условия на труд- Неправилно разположената работна станция или други неудобни условия на работното място могат да принудят тялото ви да изпитва стресови, болезнени позиции.
  • Наднормено тегло- Колкото сте по-тежки, толкова по-голямо налягане трябва да издържат носещите ви стави. Тези налягания могат да доведат до преждевременно влошаване на ставите и разтягане на ставната тъкан.
  • Мускулно -скелетен дисбаланс - Ако мускулите ви страдат от неравномерно развитие, може да не успеете да поддържате симетрична поза. Това може да създаде мускулни спазми и тригерни точки, които насочват болката към ставите.
  • Дегенеративно заболяване на диска -свързани с възрастта изпъкнали дискове, гръбначна стеноза и други гръбначни промени могат да причинят сериозни болки в ставите във врата или гърба.

Защо мануалната терапия е по -добра от операцията за болки в ставите?


„Опитът с мануална терапия, преди да изберете операция, може да бъде по -добрият избор. Може да успеете да си спестите разходите, болката и времето за възстановяване на операцията, казва физиотерапевтът Карън Вебер, клиничен ръководител в свързаните с Харвард амбулаторни центрове за рехабилитация Spaulding в Брейнтри и Куинси, Масачузетс.

Има все повече доказателства в подкрепа на тази идея. През последните няколко години проучванията показват, че мануалната терапия е също толкова ефективна, колкото и операцията за облекчаване на болката и възстановяване на функциите на хора с артрит в коленете или гърба.

Готови ли сте да намерите облекчение?

Искате ли да си върнете ежедневието? Свържете се с нашия мануален терaпевт днес

Популярни публикации