Google Translate

Търсене в този блог

3 начина които терапията може да ви помогне да се преборите с непрестанните главоболия


Главоболието е третото най-често срещано оплакване от болките. Всички ние го получаваме от време на време, защото то е толкова често срещано и може да бъде изтощително до такава степен, че да повлияе на качеството на живот на човек. Ако вие сте някой, който се бори с главоболие всеки ден, това може да бъде много изолиращо и да ви остави да се чувствате напълно изтощени в края на деня.

Все пак има добри новини за вас: чрез терапия е възможно дългосрочно облекчение. Опитен мануален терапевт може да ви помогне да постигнете дълготрайно облекчаване на болката от главоболие, свързано със стреса, както и всякакви други състояния на болка или заболявания, които могат да допринесат за вашия дискомфорт.

Продължете да четете, за да научите за различните видове главоболия, причините за тях и да обясните как физиотерапията може да помогне.

Какви главоболия има?

Главоболието е често срещано при хора от всички възрасти. Някои от нас изпитват повече от тях, докато остаряват. Много главоболия изчезват сами и не се нуждаят от медицинска намеса. Силните главоболия, които се повтарят често и пречат на качеството на живот, обаче често изискват внимание от професионалист.

Може би си мислите: „Какво? Има повече от един вид главоболие? " Да! За да се преборите с главоболието си, трябва да можете да идентифицирате вида главоболие, което изпитвате.

Терапевтите са опитни в диагностицирането на различни видове главоболия и могат да разработят прости стратегии за облекчаване на болката от главоболие, свързано със стреса. Вашият терапевт може да ви помогне, ако не сте сигурни, като ви изслуша как описвате симптомите си. От там може да се създаде цялостен план за лечение според вашите специфични нужди за облекчаване на болката.

По-долу са 10 често срещани вида главоболия, 

  • Клъстер
  • Хормон
  • Кофеин
  • Мигрена или синуси
  • Стрес (напрежение)
  • Пост-травматичен
  • Упражнение
  • Отскок
  • Хипертония

Главоболие при напрежение - дефинирано

Главоболието при напрежение възниква, когато мускулите на врата и скалпа се свиват или се напрягат и хората могат да започнат да ги изпитват на всяка възраст, въпреки че те са най-често срещаният вид главоболие при възрастни и по-големи тийнейджъри.

Главоболието при напрежение възниква в резултат на лоша стойка, проблеми с врата или челюстта, високи нива на стрес, умора или артрит. Възможно е също да ги изпитате, ако се справите с тревожност или депресия.

Тези видове главоболие обикновено започват от задната част на главата и напредват до върха на главата и очите. Може дори да почувствате болка по лицето си по челюстта и бузите, когато изпитвате този вид главоболие. Много хора сравняват този вид болка с носенето на прекалено стегната шапка, прибрана коса или стискане на главата.

Терапия за главоболие

Главоболието не бива да ви разваля деня. Терапевт може да извърши пълен физически преглед на вашето тяло и състояние, както и да ви зададе подходящите въпроси относно вашата здравна история. Той или тя ще може да разбере какъв вид главоболие изпитвате и да определи най-добрия начин за борба с него и да ви донесе облекчението, което търсите.

По време на вашето посещение при нас можете да очаквате повечето от следното:

  • Тестове за мускулна сила 
  • Въпроси относно предишни наранявания на гърба, челюстта и областта на главата
  • Въпроси относно видовете изпитвани симптоми на болка
  • Ръчна терапия за подобряване на подвижността на ставите и мускулите на врата
  • Изследване на стойката, докато се занимавате с различни дейности
  • Измервания относно обхвата на движение на раменете, шията и други части на тялото

Ако оценката на вашия терапевт определи различен тип главоболие, той  вероятно ще ви насочи към различен тип медицински специалист за лечение.

3 начина, по които вашият терапевт може да ви помогне при главоболие

Крайната цел на терапията е облекчаване на болката, има някои критични неща по пътя, към които вашият терапевт ще ви помогне да се справите, за да можете да постигнете облекчаване на болката.

Някои от тях включват:

  1. Промяна на начина, по който движите врата си. Понякога най-малкото движение, което правим, може да влоши болката ни. Вашият терапевт може да използва мануална терапия за разтягане на мускулите на врата, за да облекчи болката и да увеличи обхвата на движение. 
  2. Подобряване на стойката . Добрата стойка е ключът към много неща, когато става въпрос за вашето здраве! Начинът, по който стойката ви се държи през деня, оказва значително влияние върху нивата на болка и вероятността да изпитате главоболие, свързано със стреса. Вашият терапевт ще ви научи как да подобрите стойката си за по-добро качество на живот.
  3. Подобрена сила и мускулна способност . С физическа терапия ще научите упражнения, които да ви помогнат да укрепите мускулите, които контролират горната част на гърба и шията ви. Това също може да подобри стойката ви, да не говорим, че ще можете да седите или стоите дълго време, без да изпитвате болка и дискомфорт.

Методи на терапевтично лечение за облекчаване на болката

С всички планове за лечение можете да очаквате да получите информация, която да допълни вашия опит в офиса. По този начин ще можете сами да продължите да укрепвате мускулите си у дома и да ускорите времето за възстановяване! Уверете се, че имате въпроси относно упражненията, които задавате на терапевта, преди да се опитате да ги изпълните самостоятелно, за да намалите риска от нараняване.

Планът за лечение на всеки индивид е различен, но много терапевти използват едни и същи методи. Няколко примера са мобилизирането на меките тъкани, компресирането на топлина или лед, освобождаването на мускулите, мобилизацията на тялото, разтягането, укрепването, мускулните енергийни техники и диагностиката и терапията на гръбначния стълб, базирана на McKenzie.

 Готови сме да ви помогнем да изпитате дълготрайно облекчаване на болката от главоболие, свързано със стреса, и да подобрите качеството си на живот!

Популярни публикации