Google Translate

Търсене в този блог

Най-лесният бананов крем БЕЗ ЗАХАР!

Най-лесният бананов крем БЕЗ ЗАХАР! 🍌 Идеален за торти, десерти и украса! 🎂😋

Ако търсите вкусен, здравословен и лесен за приготвяне крем без добавена захар, тази рецепта е точно за вас! 

Банановият крем е идеален за пълнеж на торти, сладоледи, тарталети, профитроли или просто като самостоятелен десерт. 

Богат на вкус, с кремообразна текстура и естествена сладост, този крем ще стане любимият ви избор за разнообразни сладкиши.

Необходими съставки:

5 банана (около 500 гр.)

1/2 лимон (30 мл сок)

300 мл мляко (топло или студено)

50 гр. царевично нишесте (или 100 гр. брашно като алтернатива)

3 жълтъка

1 ч.л. ванилова есенция

500 мл много студена сметана (млечна или растителна)

50 гр. масло (по възможност безсолно)

Начин на приготвяне:

Подготовка на бананите

Обелете и нарежете бананите на кубчета.

В тенджера разтопете 50 гр. масло и добавете нарязаните банани.

Полейте ги със сока от половин лимон и оставете да къкрят на слаб огън за около 2 минути, като разбърквате периодично.

Намачкайте бананите с вилица или блендер до получаване на пюре.

Приготвяне на крема

Махнете съда от котлона и добавете малко от млякото към банановото пюре.

Разбъркайте добре и добавете 50 гр. царевично нишесте и трите жълтъка.

Продължете да бъркате и постепенно добавяйте останалото мляко.

Върнете сместа на котлона, добавете ваниловата есенция и гответе на слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.

Прехвърлете готовия крем в стъклена или стоманена купа, покрийте с найлоново фолио (директно върху повърхността, за да не хване коричка) и оставете да се охлади за поне 2 часа в хладилника.

Добавяне на сметаната

Разбийте 500 мл много студена сметана за около 3 минути, докато стане пухкава и стабилна.

В отделна купа разбийте вече охладения бананов крем, за да стане по-кремообразен.

Постепенно добавете банановия крем към разбитата сметана и разбийте до гладка и плътна консистенция.

Съвети за съхранение и приложение:

Кремът може да се приготви един ден предварително.

Съхранявайте в хладилник до 5 дни.

Подходящ за торти с диаметър 15-18 см и височина 10 см.

Идеален за украса на кексчета, пълнеж за сладоледени сандвичи и различни десерти.

Не е подходящ за фонданови покрития и многоетажни торти.

Заключение

Този бананов крем е не само изключително вкусен, но и лесен за приготвяне с минимални съставки. 

Неговата натурална сладост и кремообразна текстура го правят перфектен избор за различни десерти. 

Опитайте го и се насладете на един здравословен и ароматен крем, който ще впечатли всеки, който го опита!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации