Турска пилешка супа – Вкусно и здравословно удоволствие! 🍲
Здравейте, приятели! Днес ще ви споделя рецепта за една изключително ароматна и питателна турска пилешка супа, която със сигурност ще ви впечатли.
Тази супа е лесна за приготвяне и е идеална за студените дни или когато търсите нещо сгряващо и засищащо.
Със своите богати вкусове и здравословни съставки, тя ще се превърне в любимото ви ястие. Гарантирам, че една чиния никога няма да ви бъде достатъчна!
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
1 морков (за бульона)
1 глава лук (за бульона)
2 дафинови листа
Вода
2 средни глави лук (нарязани за супата)
1 морков (настърган за супата)
2 скилидки чесън (нарязани)
1 зелена чушка (нарязана)
30 грама масло
2 супени лъжици зехтин
200 мл вода
2 супени лъжици брашно
100 грама паста (по избор)
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе бульона:
Поставете пилешките бутчета в тенджера и ги покрийте с вода. Добавете един нарязан морков, една глава лук и два дафинови листа.
Оставете да заври и варете на умерен огън за около 30 минути, докато пилето се свари добре.
След като е готово, отлейте бульона и го оставете настрани.
Отделете месото от костите и го накъсайте на малки парченца.
Пригответе зеленчуковата основа:
В друга тенджера загрейте 30 грама масло и 2 супени лъжици зехтин.
Добавете нарязания лук, настъргания морков, чесъна и зелената чушка.
Оставете зеленчуците да къкрят на умерен огън за около 10 минути, докато омекнат и придобият златист цвят.
Сгъстяване на супата:
Добавете 200 мл вода и2 супени лъжици брашно към зеленчуковата смес и разбъркайте добре, за да се комбинират съставките.
Продължавате да разбърквате, за да се получи гладка консистенция.
Варене на супата:
След като брашното се смеси с водата, налейте предварително приготвения бульон към супата.
Оставете супата да заври и добавете накъсаното пилешко месо.
Добавете пастата и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Гответе на умерен огън още 15 минути, докато пастата омекне и супата придобие плътна консистенция.
Финален щрих:
Когато супата е готова, я оставете за десетина минути да се охлади.
Ето, че вашата ароматна и засищаща турска пилешка супа е готова!
Тази рецепта е перфектна за семейните обеди или вечери, когато искате да предложите нещо вкусно и здравословно на вашите близки.
Всяка хапка ще ви напомня защо тази супа е толкова обичана в турската кухня.
Приятен апетит и не забравяйте да споделите впечатленията си в коментарите! 🍲✨
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!