Google Translate

Търсене в този блог

Турска пилешка супа! Една чиния никога не е достатъчна! Рецепта за вкусна и здравословна супа!

Турска пилешка супа – Вкусно и здравословно удоволствие! 🍲

Здравейте, приятели! Днес ще ви споделя рецепта за една изключително ароматна и питателна турска пилешка супа, която със сигурност ще ви впечатли. 

Тази супа е лесна за приготвяне и е идеална за студените дни или когато търсите нещо сгряващо и засищащо. 

Със своите богати вкусове и здравословни съставки, тя ще се превърне в любимото ви ястие. Гарантирам, че една чиния никога няма да ви бъде достатъчна!

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

1 морков (за бульона)

1 глава лук (за бульона)

2 дафинови листа

Вода

2 средни глави лук (нарязани за супата)

1 морков (настърган за супата)

2 скилидки чесън (нарязани)

1 зелена чушка (нарязана)

30 грама масло

2 супени лъжици зехтин

200 мл вода

2 супени лъжици брашно

100 грама паста (по избор)

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пригответе бульона:

Поставете пилешките бутчета в тенджера и ги покрийте с вода. Добавете един нарязан морков, една глава лук и два дафинови листа.

Оставете да заври и варете на умерен огън за около 30 минути, докато пилето се свари добре.

След като е готово, отлейте бульона и го оставете настрани. 

Отделете месото от костите и го накъсайте на малки парченца.

Пригответе зеленчуковата основа:

В друга тенджера загрейте 30 грама масло и 2 супени лъжици зехтин.

Добавете нарязания лук, настъргания морков, чесъна и зелената чушка.

Оставете зеленчуците да къкрят на умерен огън за около 10 минути, докато омекнат и придобият златист цвят.

Сгъстяване на супата:

Добавете  200 мл вода и2 супени лъжици брашно към зеленчуковата смес и разбъркайте добре, за да се комбинират съставките.

Продължавате да разбърквате, за да се получи гладка консистенция.

Варене на супата:

След като брашното се смеси с водата, налейте предварително приготвения бульон към супата.

Оставете супата да заври и добавете накъсаното пилешко месо.

Добавете пастата и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Гответе на умерен огън още 15 минути, докато пастата омекне и супата придобие плътна консистенция.

Финален щрих:

Когато супата е готова, я оставете за десетина минути да се охлади. 

Ето, че вашата ароматна и засищаща турска пилешка супа е готова! 

Тази рецепта е перфектна за семейните обеди или вечери, когато искате да предложите нещо вкусно и здравословно на вашите близки. 

Всяка хапка ще ви напомня защо тази супа е толкова обичана в турската кухня. 

Приятен апетит и не забравяйте да споделите впечатленията си в коментарите! 🍲✨

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации