Google Translate

Търсене в този блог

Хрупкави картофени палачинки със сочен пълнеж. Мога да ям това всеки ден. ного вкусно!

Хрупкави картофени палачинки със сочен пълнеж — истинско удоволствие за всеки ден!

Ако обичате ястия, които съчетават хрупкавост и сочен пълнеж, тези картофени палачинки ще ви станат любими! 

Лесни за приготвяне и изключително вкусни, те са перфектни за бърза вечеря или специален обяд. Всяка хапка ще ви накара да искате още!

Необходими продукти:

За картофените палачинки:

6 картофа (средно големи)

1 глава лук

1 морков

2 скилидки чесън

1 яйце

2 с.л. брашно

Сол и черен пипер на вкус

Растително масло за пържене

За пълнежа:

300 г пилешко филе (или свинско по избор)

1 глава лук

200 г гъби

1/2 чаша сметана (20%)

1 ч.л. сух чесън

1 ч.л. къри

Сол и черен пипер на вкус

1 връзка зелен лук

100 г настъргано сирене моцарела

Растително масло и малко масло за пържене

Начин на приготвяне:

1. Приготвяне на картофените палачинки:

Подгответе картофите: Обелете ги, измийте ги и ги подсушете. 

Настържете картофите на ситно ренде и ги прехвърлете в купа. Ако се отдели много сок, изцедете го.

Добавете лук и морков: Настържете лука и моркова по същия начин като картофите. 

Смесете ги с картофите, добавете ситно нарязания чесън и разбъркайте добре.

Подправете: Добавете сол, черен пипер и 1 яйце. 

Разбъркайте добре всички съставки. След това добавете брашното и отново разбъркайте.

Запържете картофените палачинки: Загрейте растително масло в тиган на умерен огън. 

Вземете около 2 с.л. от картофената смес и я поставете в тигана, като внимателно разстелете за да оформите кръг. 

Пържете по 2-3 минути от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави. Повторете, докато изпържите всички палачинки.

2. Приготвяне на пълнежа:

Пригответе пилето: Нарежете пилешкото филе на малки кубчета. Загрейте малко растително масло в тиган и добавете пилето. 

Подправете със сол, сух чесън и къри. Пържете при постоянно разбъркване до готовност. Прехвърлете пилето в купа.

Запържете лука и гъбите: Нарежете лука на ситно и го запържете в същия тиган с малко растително масло и парче масло. 

Добавете нарязаните гъби и гответе. Подправете със сол и черен пипер.

Добавете сметана: Към запържените гъби и лук добавете сметаната и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти. Смесете сметановите гъби с пилешкото филе.

Завършете пълнежа: Нарежете зелен лук и го добавете към пълнежа. Разбъркайте всичко добре.

3. Сглобяване на ястието:

Напълнете картофените палачинки: Вземете една хрупкава палачинка, поставете от пилешкия пълнеж върху едната ѝ половина, добавете настъргана моцарела и покрийте с другата половина.

Запечете: Поставете пълнените палачинки в тава за печене, поръсете отгоре с малко моцарела и ги запечете във фурната на 180°C за около 5 минути, докато моцарелата се разтопи.

Тези хрупкави картофени палачинки с богат пилешки пълнеж са перфектни за всякакви поводи! 

Сочният пълнеж и разтопеното сирене са комбинация, на която никой няма да може да устои. 

Насладете се на това вкусно ястие още топло и хрупкаво! Приятен апетит!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации