Google Translate

Търсене в този блог

По-добре от пица. Нарежете 2 патладжана. Лесно, евтино и вкусно със съставки който всеки има у дома 👌

Ако търсите здравословна, вкусна и лесна рецепта, която да надмине вкуса на пицата, то тази рецепта е за вас! 

Със съставки, които най-вероятно вече имате вкъщи, можете да приготвите нещо невероятно апетитно. 

Вкусът на печените патладжани, съчетан с пресни зеленчуци и разтопен кашкавал, ще накара цялото ви семейство да си оближе пръстите!

Необходими съставки:

2 патладжана

1 чаена лъжичка сол

1 глава лук

3-4 супени лъжици растително масло (20 мл)

1 морков

1 червена чушка

1 зелена или жълта чушка

3 яйца

1,5 чаши мляко (300 мл)

2 чаши универсално брашно (240 г)

150 г кашкавал

Черен пипер на вкус

Магданоз за поръсване

Инструкции:

Подготовка на патладжаните:

Обелете и нарежете патладжаните на средно дебели парчета. 

Накиснете патладжаните в купа с подсолена вода (1 чаена лъжичка сол) за около 10 минути, докато приготвяте останалите съставки. 

Това ще премахне горчивия вкус и ще ги омекоти.

Готвене на зеленчуците:

Загрейте 3-4 супени лъжици растително масло в тиган и запържете нарязания лук до леко розов цвят.

Добавете настъргания морков към лука и оставете да се задушава около 2 минути.

Нарежете червената и зелената чушка, отстранете семките и ги добавете към тигана. Гответе още 1-2 минути.

Извадете патладжаните от подсолената вода, изстискайте ги добре и ги добавете към тигана със зеленчуците.

Разбъркайте добре всички зеленчуци и гответе на слаб огън за около 7-8 минути, като подправите с 1 чаена лъжичка сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне на сместа:

Разбийте 3 яйца в купа с 1 чаена лъжичка сол и черен пипер. Добавете млякото (1,5 чаши) и разбъркайте.

Постепенно добавяйте 2 чаши брашно и разбърквайте, докато получите гладка смес без бучки.

Изсипете запържените зеленчуци в яйчената смес и разбъркайте.

Печене:

Застелете тава с хартия за печене и леко я намажете с растително масло.

Изсипете сместа върху тавата и разпределете равномерно.

Печете в предварително загрята фурна на 190°C за 25 минути.

Завършване:

След 25 минути поръсете ястието с кашкавал (около 150 грама) и магданоз.

Върнете обратно във фурната и печете още 10 минути, докато кашкавала се разтопи и образува златиста коричка.

Ето, че само за няколко стъпки приготвихте ястие, което е не само здравословно, но и невероятно вкусно – толкова вкусно, че ще забравите за пицата! 

Препоръчвам ви горещо да опитате тази рецепта, която ще спечели сърцата на всички вкъщи. Ако я харесате, не забравяйте да я споделите с приятели и да оставите коментар!

Приятен апетит и бъдете здрави! 🥰

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации