Google Translate

Търсене в този блог

Най-вкусното и сочно пиле за вечеря

 

Сочни пилешки бутчета с домати и зеленчуци – богато на вкус и ароматно ястие

Ако търсите лесна и вкусна рецепта за вечеря, пилешките бутчета с домати и зеленчуци са чудесен избор! 

Тази рецепта съчетава сочни пилешки бутчета с ароматни домати и свежи зеленчуци. 

Идеална за делнични вечери, тя е питателна и лесна за приготвяне, а нужните продукти вероятно вече ги имате у дома.

Необходими продукти:

6-8 горни пилешки бутчета

2-3 супени лъжици растително масло

60 грама краве масло

1 глава лук

2 моркова

1 голяма чушка

400 грама домати от консерва

100 грама сушени домати

200-250 милилитра вода

сол на вкус

щипка захар

щипка риган

черен пипер на вкус

1-2 стръка зелен лук

Начин на приготвяне:

Подготовка на пилето: Измийте пилешките бутчета и ги подсушете с кухненска хартия. 

Поставете бутчетата в купа и ги овкусете със сол, черен пипер и щипка риган. Полейте с малко растително масло и разнесете равномерно по цялото месо.

Запечатване на месото: Загрейте кравето масло в дълбок тиган на средна температура. 

Поставете пилешките бутчета и ги запечатайте, като ги запържите за около 7-8 минути от всяка страна, докато придобият златисто-кафяв цвят. 

След като са готови, ги извадете от тигана и оставете настрана.

Приготвяне на зеленчуците: Нарежете лука и морковите на полумесеци, а чушката – на тънки ивици. 

В същия тиган, където сте запържили пилето, добавете лука и го задушете за 2-3 минути. След това добавете морковите и чушките и продължете да готвите, докато зеленчуците омекнат.

Добавяне на доматите: Когато зеленчуците омекнат, добавете доматите от консерва и разбъркайте добре. 

Прибавете и сушените домати, за да добавите допълнителен аромат и дълбочина на вкуса. Оставете соса да покъкри за 3-4 минути, след което овкусете със сол, щипка захар и още малко черен пипер по желание.

Готвене на пилешките бутчета: Върнете пилешките бутчета обратно в тигана, като ги потопите в доматения сос. 

Намалете котлона и покрийте тигана с капак. Оставете ястието да покъкри за около 15 минути, след което обърнете бутчетата и гответе още 15 минути. 

Повторете процеса до пълна готовност на месото, докато стане крехко и започне да се отделя лесно от костите.

Финални щрихи: След като пилешките бутчета са напълно готови, поръсете ястието с нарязания зелен лук и разбъркайте леко. Свалете от огъня и оставете да почине за няколко минути.

Сервиране: Разпределете пилешките бутчета в чинии и поднесете с гарнитура по избор. 

Сосът от домати и зеленчуци придава уникален вкус на всяка порция, което прави ястието още по-апетитно.

Тази рецепта за пилешки бутчета с домати и зеленчуци е идеална за онези моменти, когато искате да приготвите нещо вкусно и засищащо, без много усилия. 

Комбинацията от свежи зеленчуци и ароматни подправки гарантира, че всяка хапка ще бъде истинско удоволствие. Опитайте я и споделете с любимите си хора!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации