Google Translate

Търсене в този блог

Перфектно ТЕСТО за БУХТИ 🥞 като памук! Вкусни бухтички със зеле 😋

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвени бухтички с пухкаво тесто и ароматен пълнеж от зеле. 

Тази рецепта за бухти със зеле е перфектна за тези, които обичат класическите ястия с модерна нотка. 

Нежното и въздушно тесто в съчетание с леко запърженото зеле създава истинско кулинарно удоволствие. 

Следвайте стъпките и пригответе вкусни бухтички, които ще зарадват цялото семейство!

Необходими продукти:

За тестото:

250 мл топла вода

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

10 г суха мая

3 с.л. растително масло

400-450 г брашно

За пълнежа:

3-4 с.л. растително масло

1-2 глави лук

1 морков

400 г прясно зеле

1 ч.л. сол

0,5 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. захар

1 с.л. доматено пюре

1 черен пипер на вкус

За пържене:

300 мл растително масло

Стъпки за приготвяне:

Приготвяне на тестото:

В купа смесете топлата вода с маята, захарта и солта. 

Разбъркайте добре и оставете сместа да почине за няколко минути, докато маята се активира.

Добавете 3 с.л. растително масло и постепенно започнете да добавяте брашното, като разбърквате, докато се получи меко тесто.

Месете тестото за около 5 минути, докато стане гладко и еластично. 

Ако тестото лепне, намажете ръцете си с растително масло, вместо да добавяте още брашно.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло място да втаса за около 1 час, докато удвои обема си.

Приготвяне на пълнежа:

Загрейте 3-4 с.л. растително масло в тиган на средна температура.

Нарежете лука на ситно и го запържете до златисто кафяво.

Добавете настъргания морков и гответе още 2 минути.

Нарежете зелето на тънки ленти и го добавете към лука и моркова. Овкусете със солта, кориандъра и захарта.

Оставете зеленчуците да се задушават, докато зелето омекне, като разбърквате от време на време.

Добавете доматеното пюре и черния пипер, след което оставете пълнежа да къкри още 1-2 минути. 

Оставете сместа да се охлади напълно преди да пълните бухтите.

Оформяне на бухтите:

След като тестото е втасало, го омесете леко и го оставете да втаса още веднъж за около 20 минути.

Разделете тестото на малки топки и ги разточете на кръгове.

Поставете по 1-2 супени лъжици от зелевия пълнеж в центъра на всеки кръг тесто.

Сгънете кръга на половина и притиснете краищата, за да се запечата добре.

Пържене на бухтите:

Загрейте 300 мл растително масло в дълбок тиган на средна температура.

Пържете бухтите до златисто кафяво от двете страни. Обръщайте ги внимателно, за да не се разпаднат.

След като бухтите са готови, ги поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Тези бухти със зеле са истинско удоволствие за сетивата – хрупкави отвън и нежни отвътре. 

Перфектното тесто и ароматният пълнеж правят това ястие подходящо както за закуска, така и за обяд или вечеря. 

Сервирайте ги с кисело мляко или любим сос и се насладете на една вкусна и питателна домашна храна! Приятен апетит!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото  🍲🎉 

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации