Google Translate

Търсене в този блог

Бриош питките: Леки и пухкави като памук – по-хрупкави, вкусни и нежни от всичко, което сте опитвали!

Ако търсите перфектния баланс между мекота и хрупкавост, бриош питките са точно за вас! 

Тези златисти, въздушни и невероятно вкусни питки са като памук в ръцете ви, но с хрупкава коричка, която ще ви накара да се влюбите от първата хапка. 

Приготвянето на домашните питки бриош може да звучи като предизвикателство, но с тази лесна и проверена рецепта, резултатът е гарантиран – вкусно, ароматно и напълно неустоимо изкушение. Да се ​​заемем!

Рецепта за пухкави и хрупкави бриош питки

Необходими продукти:

2 чаши топло мляко

1/2 чаша захар

1 1/2 с.л. мая 

1/4 чаша олио

Щипка сол

1 с.л. оцет

1 брой ванилия 2 гр.

2 яйца

6 1/2 чаши брашно

50 г масло (около 2 с.л.)

1 яйчен жълтък

Малко мляко за глазура

Сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Пригответе основата на тестото: В голяма купа сложете 2 чаши топло мляко, половин чаша захар и 1 1/2 супени лъжици мая. 

Разбъркайте добре и оставете сместа за около 10 минути, докато маята се активира.

Добавете други съставки: Добавете олиото, щипка сол, супена лъжица оцет и ванилията Прибавете и 2 яйца.

Замесете тестото: Постепенно добавете 6 1/2 чаши брашно, докато получите гладко и еластично тесто. То трябва да е леко лепкаво на допир.

Добавете маслото: Докато месите тестото добавете 50 г меко масло (около 2 супени лъжици). 

Омесете тестото, за да абсорбирате маслото, и го оставете да втаса за около час и половината на топло място, докато удвоите размера си.

Оформяне на питките: След като тестото втаса, омесете го леко отново и оформете равни по размер топки. 

Подредете ги в тава за печене, като оставите малко разстояние между тях. Останете ги да починат за още 10 минути.

Подготовка за печене: Смесете малко мляко и яйчен жълтък, и намажете питките, поръсете със сусам за допълнителна хрупкавост

Печене: Загрейте фурната до 180°C и печете бриош питките за около 20 минути, докато придобият златист цвят и започнат да ухаят божествено.

Тези бриош питки ще превърнат всяка закуска или вечеря в истинско пиршество. 

Пухкави като памук отвътре, със златиста и хрупкава коричка отвън, те са идеални както за сандвичи, така и за просто хапване с малко масло или конфитюр. 

Следвайки този рецепта, ще създадете вкусни и нежни бриош питки, които ще изненадват всеки с невероятен си вкус и текстура. 

Не се колебайте – опитайте ги още днес и се уверете сами колко вкусни биха могли да бъдат! 😋

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации