Google Translate

Търсене в този блог

Патладжани по Корейски: Безумно Вкусно и Здравословно!

Патладжани по Корейски: Безумно Вкусно и Здравословно!

Това ястие е невероятно лесно за приготвяне, здравословно и с богат вкус, което винаги изчезва от масата за минути! Ето как да го приготвите:

Съставки:

2-3 средни патладжана

600 грама моркови

1 връзка магданоз

1 връзка кориандър

2 люти чушки (или на вкус)

4 скилидки чесън

1 супена лъжица сол

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

1 чаена лъжичка лют червен пипер

2 супени лъжици сладък червен пипер

3 супени лъжици оцет

100 мл растително масло

Инструкции:

Подготовка на патладжаните:

Измийте патладжаните и ги разрежете наполовина по дължина, като оставите кората.

В голям тиган кипнете вода и добавете малко сол. 

Сложете патладжаните във врящата вода и ги варете по 3 минути от всяка страна, докато станат меки и леко кафяви.

Извадете патладжаните и ги сложете в гевгир. 

Поставете тежест върху тях (например бутилка с вода) и оставете да изстинат напълно, за да се отцеди излишната течност.

Подготовка на пълнежа:

Настържете морковите на ренде.

Нарежете магданоза и кориандъра на ситно.

Нарежете лютите чушки, като предварително ги почистите от семките, и ги добавете към морковите.

Нарежете чесъна на дребно и го добавете към зеленчуците.

В голяма купа смесете морковите, магданоза, кориандъра, чушките и чесъна. 

Добавете сол, захар, смлян черен пипер, лют червен пипер, сладък червен пипер, оцет и растителното масло. 

Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят равномерно.

Пълнене на патладжаните:

Отворете патладжаните леко с ръце, така че да се образува място за пълнежа.

Запълнете патладжаните с приготвената смес, като се стараете да поставите колкото се може повече от пълнежа.

Наредете пълнените патладжани в съд с капак и изсипете върху тях остатъка от пълнежа и освободените сокове.

Мариноване:

Покрийте съда с капак и го поставете в хладилник за поне 4-6 часа, за да се мариноват добре патладжаните. Още по-добре, оставете ги да престоят за една нощ.

Сервиране:

Извадете маринованите патладжани от хладилника, нарежете ги на филийки и сервирайте. Те са идеални като гарнитура или като основно ястие.

Морковите и останалите зеленчуци в пълнежа добавят невероятен вкус и текстура, които правят ястието неустоимо.

Не пропускайте да опитате тази рецепта - тя ще стане любима част от вашия кулинарен репертоар!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации