Патладжани по Корейски: Безумно Вкусно и Здравословно!
Това ястие е невероятно лесно за приготвяне, здравословно и с богат вкус, което винаги изчезва от масата за минути! Ето как да го приготвите:
Съставки:
2-3 средни патладжана
600 грама моркови
1 връзка магданоз
1 връзка кориандър
2 люти чушки (или на вкус)
4 скилидки чесън
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена лъжичка лют червен пипер
2 супени лъжици сладък червен пипер
3 супени лъжици оцет
100 мл растително масло
Инструкции:
Подготовка на патладжаните:
Измийте патладжаните и ги разрежете наполовина по дължина, като оставите кората.
В голям тиган кипнете вода и добавете малко сол.
Сложете патладжаните във врящата вода и ги варете по 3 минути от всяка страна, докато станат меки и леко кафяви.
Извадете патладжаните и ги сложете в гевгир.
Поставете тежест върху тях (например бутилка с вода) и оставете да изстинат напълно, за да се отцеди излишната течност.
Подготовка на пълнежа:
Настържете морковите на ренде.
Нарежете магданоза и кориандъра на ситно.
Нарежете лютите чушки, като предварително ги почистите от семките, и ги добавете към морковите.
Нарежете чесъна на дребно и го добавете към зеленчуците.
В голяма купа смесете морковите, магданоза, кориандъра, чушките и чесъна.
Добавете сол, захар, смлян черен пипер, лют червен пипер, сладък червен пипер, оцет и растителното масло.
Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят равномерно.
Пълнене на патладжаните:
Отворете патладжаните леко с ръце, така че да се образува място за пълнежа.
Запълнете патладжаните с приготвената смес, като се стараете да поставите колкото се може повече от пълнежа.
Наредете пълнените патладжани в съд с капак и изсипете върху тях остатъка от пълнежа и освободените сокове.
Мариноване:
Покрийте съда с капак и го поставете в хладилник за поне 4-6 часа, за да се мариноват добре патладжаните. Още по-добре, оставете ги да престоят за една нощ.
Сервиране:
Извадете маринованите патладжани от хладилника, нарежете ги на филийки и сервирайте. Те са идеални като гарнитура или като основно ястие.
Морковите и останалите зеленчуци в пълнежа добавят невероятен вкус и текстура, които правят ястието неустоимо.
Не пропускайте да опитате тази рецепта - тя ще стане любима част от вашия кулинарен репертоар!
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳 Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!