Ако търсите рецепта за пилешки кебап, която да съчетава лесна подготовка с невероятен вкус, сте на правилното място!
Тази рецепта ще ви помогне да приготвите вкусен пилешки кебап с ароматен сос, който е идеален за всяко ястие.
Независимо дали ще го сервирате за обяд, вечеря или за специален случай, този кебап определено ще се хареса на всички.
Съставки
За пилешкия кебап:
1 кг пилешка кайма
180 г лук, ситно нарязан
60 г чушки, ситно нарязани
20 г магданоз, ситно нарязан
20 г чесън, ситно нарязан
25 г галета
Сол на вкус
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица лют червен пипер (по желание, ако обичате по-лют вкус)
1 равна супена лъжица кимион
1 чаена лъжичка черен пипер
За соса:
2 супени лъжици растително масло
100 г лук, нарязан
100 г чушки, нарязани
10 г чесън, нарязан
200 г домати (или 1 консерва доматен сок)
1 супена лъжица доматено пюре
Сол на вкус
1 чаша вода
1/4 чаша оцет
Люти чушки (по желание, за пикантност)
За приготвяне:
Растително масло за пържене
Ориз (по желание, като гарнитура)
Инструкции
Подготовка на кебапа:
В голяма купа комбинирайте пилешката кайма с нарязания лук, чушки, магданоз и чесън.
Добавете галета, сол, червен пипер, лют червен пипер, кимион и черен пипер.
Смесете добре всички съставки, докато се получи хомогенна смес.
Намокрете ръцете си и оформете кебапа на дълги пръчки или като малки кюфтета.
Оставете оформените кебапи в хладилника за около 30 минути, за да се стегнат.
Приготвяне на соса:
Загрейте растителното масло в тиган на среден огън.
Добавете нарязания лук и чушки и гответе, докато омекнат, около 5 минути.
Добавете нарязания чесън и гответе още 1 минута.
Добавете доматите и доматеното пюре. Оставете да ври на силен огън за 5 минути.
Добавете една чаша вода и намалете огъня. Оставете да къкри на слаб огън за около 20 минути.
Добавете оцета и по желание люти чушки за допълнителна пикантност.
Използвайте блендер, за да смесите съставките до гладък сос.
Оставете соса настрани.
Приготвяне на кебапа:
Загрейте тиган с растително масло на среден огън.
Изпържете кебапите, като ги обръщате от време на време, докато станат златисти и добре сготвени, около 10-15 минути в зависимост от дебелината.
Когато са готови, извадете ги от тигана и ги оставете на кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервиране:
Сервирайте пилешките кебапи топли с подготвения сос отстрани.
Можете да добавите ориз или друга гарнитура по избор.
Тази рецепта за пилешки кебап с ароматен сос е не само лесна за приготвяне, но и изключително вкусна.
Съчетавайки простота и отличен вкус, тези кебапи ще се превърнат в любимо ястие на семейството ви.
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!