Google Translate

Търсене в този блог

Невероятно ЛЕСНА и ВКУСНА рецепта за пилешки кебап! С рецепта за ароматен сос

Ако търсите рецепта за пилешки кебап, която да съчетава лесна подготовка с невероятен вкус, сте на правилното място! 

Тази рецепта ще ви помогне да приготвите вкусен пилешки кебап с ароматен сос, който е идеален за всяко ястие. 

Независимо дали ще го сервирате за обяд, вечеря или за специален случай, този кебап определено ще се хареса на всички.

Съставки

За пилешкия кебап:

1 кг пилешка кайма

180 г лук, ситно нарязан

60 г чушки, ситно нарязани

20 г магданоз, ситно нарязан

20 г чесън, ситно нарязан

25 г галета

Сол на вкус

1 супена лъжица червен пипер

1 супена лъжица лют червен пипер (по желание, ако обичате по-лют вкус)

1 равна супена лъжица кимион

1 чаена лъжичка черен пипер

За соса:

2 супени лъжици растително масло

100 г лук, нарязан

100 г чушки, нарязани

10 г чесън, нарязан

200 г домати (или 1 консерва доматен сок)

1 супена лъжица доматено пюре

Сол на вкус

1 чаша вода

1/4 чаша оцет

Люти чушки (по желание, за пикантност)

За приготвяне:

Растително масло за пържене

Ориз (по желание, като гарнитура)

Инструкции

Подготовка на кебапа:

В голяма купа комбинирайте пилешката кайма с нарязания лук, чушки, магданоз и чесън.

Добавете галета, сол, червен пипер, лют червен пипер, кимион и черен пипер. 

Смесете добре всички съставки, докато се получи хомогенна смес.

Намокрете ръцете си и оформете кебапа на дълги пръчки или като малки кюфтета.

Оставете оформените кебапи в хладилника за около 30 минути, за да се стегнат.

Приготвяне на соса:

Загрейте растителното масло в тиган на среден огън.

Добавете нарязания лук и чушки и гответе, докато омекнат, около 5 минути.

Добавете нарязания чесън и гответе още 1 минута.

Добавете доматите и доматеното пюре. Оставете да ври на силен огън за 5 минути.

Добавете една чаша вода и намалете огъня. Оставете да къкри на слаб огън за около 20 минути.

Добавете оцета и по желание люти чушки за допълнителна пикантност.

Използвайте блендер, за да смесите съставките до гладък сос. 

Оставете соса настрани.

Приготвяне на кебапа:

Загрейте тиган с растително масло на среден огън.

Изпържете кебапите, като ги обръщате от време на време, докато станат златисти и добре сготвени, около 10-15 минути в зависимост от дебелината.

Когато са готови, извадете ги от тигана и ги оставете на кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервиране:

Сервирайте пилешките кебапи топли с подготвения сос отстрани.

Можете да добавите ориз или друга гарнитура по избор.

Тази рецепта за пилешки кебап с ароматен сос е не само лесна за приготвяне, но и изключително вкусна. 

Съчетавайки простота и отличен вкус, тези кебапи ще се превърнат в любимо ястие на семейството ви.

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото  🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации